söndag 13 juli 2008

Kallt Byte - Roar Uthaug - 2006


5 ungdomar ger sig upp i de Norska fjällen för att åka snowboard och coola sig lite. Ovetandes om att det springer runt en typ däruppe med ishacka och ett brinnande intresse att dräpa folk. Allt detta blir de verkligen medvetna om när plötsligt en av dem bryter foten vid ett fall och de tvingas ta sin tillflykt till ett öde hotell.

Snart faller mörkret och dem själva en efter en.

Snabb och bra film som håller ditt intresse vid liv hela vägen. Lite korkade är dem givetvis och sex står som alltid i slashers högt på saker-att-göra-listan. Det går till och med före att äta.

Helt ny regissör för mig och okända skådisar. Fotot är fint samt naturen de håller till i. Alltid trevligt med slashers som utspelar sig i snö.

Denna filmen har mer gemensamt med filmer som Madman, Shredder och The Mutilator i upplägget än alla de andra miljontals slashers det finns där ute på hyllorna. Så förväntar man sig en Terror på Elm Street eller en Fredagen den 13:e så lär man verkligen bli besviken. Och har man siktet på en ny The Ruins, detta hemska missfoster till film, så lär man aldrig återhämta sig.

Skön film som bör ses!

Inga kommentarer: