tisdag 15 september 2009

The Abominable Snowman - 1957



Himalaya. Peter Cushing. Laviner. Yetis. Skräck. Piprökning Behöver jag säga mer egentligen?
Hammer drar till fjälls och drar i gång en jakt på snömannen. Cushing är i täten och är besatt som fasiken på att finna sig just en sådan. Tillsammans med ett team som ska "forska", yeah right, startar han upp jakten och med sig har han pipan. Men allt är inte som det ska vara på fjället och snart är det den universella frågan om vem som är de riktiga "monsterna" som kommer på tal än en gång.

En av de mer eftertraktade Hammer-filmerna som går för dyra stålar på nätet på det gamla AB-släppet är en bra film. Svartvitt filmat men det hindrar inte från att bjuda på fina miljöer och vackra bergstoppar. Cushing bjuder fin show som alltid och Forrest Tucker gör en fin prestation som besatt team leader. Monsterna eller rättare sagt frånvaron av dem ökar upp spänningen för det är som så att det man inte får se är alltid mer spännande än det man får se. Visst får vi se lite yetis så de som skriker efter hederligt yeti-raffel får sin skörd. Ingen går lottlös här inte!

Blodstänk förekommer med men vänta inga blodbad för det är trots en Hammmer-film från ´57. Men för oss som har växt upp med gamla svartvita filmer och dess stil så är detta en fin film och ett bra hantverk. Man får precis vad man förväntar sig och spännande blir det här med för det är ju en Hammer och en Hammer med Cushing i är alltid en garanti för kvalité. Så lätta på börsen och ger er ut och sök bums. Rekommenderas!

3 kommentarer:

Janne sa...

hej grym blogg du har:) Kolla in min blogg även:
http://samlarsidan.bloggagratis.se/

Jocke Andersson sa...

Jag älskar den här rullen, den är verkligen en perfekt liten rysare, med hjärna.

Jag skulle bra gärna vilja se bbctvserien den är baserad på, men det verkar som om BBC deletat den....... :(

Weekend Video sa...

Janne:
Hej!
Kul att du gillar den :D

Din var kul med så keep up the good work!

Jocke:
Hade ingen aning om att den var baserad på en tv-serie!
Men det låter minst sagt intressant och tragiskt :(