tisdag 22 september 2009

Pighunt - 2008



Upplägg:
Ett par polare tillsammans med en brud åker ut till skogen för att jaga lite. Mycket snack och lite vapenkunskap visar det sig snart vara med. Inavlade rednecks följer med som guider och anledningen är gammal vänskap/groll. Samtidigt i skogen glider det runt ett enormt vildsvin som givetvis är muterat och får svinet i Razorback att framstå som Babe - en gris i stan eller vad fan nu det tramset hette. Ganja-odlande hippies håller även de till i bushen och när det gamla grollet väl kommer till sin explosiva yta så brakar precis allt och lite till lös in da bush.

Resultat:
Rätt häftig emellanåt i vissa scener och i andra rätt dryg faktiskt. Tyvärr för lång då ett koncept som detta fungerar bäst i ett rasande tempo och med en marschlängd på 80 minuter men denna är på dryga 100 så det är på tok för långt. Att sedan versionen jag såg hade alldeles för lågt ljud gjorde sitt med för det kändes som man tappade lite i dialogen även om det inte kan varit något viktigt. Vad man däremot inte missade var Les Claypools sköna musik, Les som annars håller till i varmpannorna Primus är nog med i filmen med som den galne prästen med armborst. Primus is da shit!

Svinet dröjer tills slutminuterna innan det syns till men då får man valuta för sin tid man lagt ner och det höjer upp det lite. Men det dryga och något ojämna tempot drar ner det totala betyget. När det väl är raffel så går det hur fint som helst men så fort det ska vara dialog och lite agerande så blir det sämre. Men effekterna är fina och det är rätt gott om skön gore när det smäller till så sämre filmer finns det verkligen att ödsla tid på. Så klarar man av de lite mindre bra scenerna så får man en skön film och några coola vändningar och det är inte fy skam bara det.

3 kommentarer:

Daydreamer sa...

E så jäkla sugen på att se denna film!

khenrikm sa...

My name is mud! M-m-m-mud! Kan man hitta denna i den här delen av världen på ett enkelt sätt? Jag är lite svag för redneck-jakt-grisfilmer.

Weekend Video sa...

Daydreamer:
När det väl händer något så är det kalas men däremellan så är det väldigt kass klass på vissa aktörer så du är beredd på det bara ;D

khenrikm:
Klassisk låt det. Vänta då tills du hör de som är med i denna. Jag fann mitt ex på cinemageddon och tog det därifrån. Ingen aning om den är släppt än men det bör den vara. Kolla här annars:

http://www.play.com/DVD/DVD/-/44/59/-/11350845/Pig-Hunt/Product.html?searchtype=genre