torsdag 24 september 2009

Stick - 1985



Stick har precis kommit ut ur kåken och träffar upp en gammal vän. Vännen behöver hjälp med en deal som går fel. Vännen dör, Stick kommer undan. Stick vill hämnas och bestämmer sig för att göra det fast på ett raffinerat vis. Stick tar dem via deras eget spel. Burt Reynolds spelar Stick och han har regisserat med. Candice Bergen som spelade mot Burtan I Starting Over är med så även Charles Durning, vilket inte är något nytt i Burtans filmer. George Seagal är kul som miljonär som gillar frottera med gangsters och lowlifes och den gamle stuntmannen Dare Robinson är skön som albinon.

Detta är en typisk Burtan-film. Lite action, mycket prat, behagliga situationer och hans härliga karisma. Men också rätt småseg och mer puttrar fram än den flyger kan man säga. Med andra ord, precis som en vanlig film regisserad av Burtan. Skådespeleriet är där inget att anmärka på och stuntsen är fina, kolla bara in skottet mot killen som far i poolen. Där kan man prata om rekyl! Om man vill vara lite elak så kan man säga detta är lite typisk gubb-action eller pensionärsraffel. Lite pang-pang i början, långa partier där karaktärerna fastställs, Charles Durning i ful peruk och ett slagsmål i mitten och en lagom tillfredställande slutstrid. Men inget mer.

Burt satsar mer på att glida runt och se cool ut och fälla sköna repliker än han satsar på en stabil actionfilm vilket känns lite fegt. Här har han ett fint gäng med sig men fegar ut och gör en nästan ordinär tv-film. Lite mer krut i actionen och mer squibs så hade detta blivit ett fint resultat men nu får vi nöja oss med en film som är fin som bakfylles-film. Man kan sova stora delar av filmen och ändå inte missa något så någon funktion har den allt.

2 kommentarer:

Daydreamer sa...

Finns denna på dvd?

Weekend Video sa...

Jag såg den på divx men tvivlar på att den finns på dvd faktiskt. Kanske något tyskt släpp i värsta fall.