tisdag 29 september 2009

To The Devil...A Daughter - 1976Efter framgångarna med The Devil Rides Out så fick Hammer tillåtelse att filma ytterligare en bok av Dennis Wheatley. Tyvärr blev inte resultatet lika bra men det var nära får jag faktiskt erkänna. Richard Widmark är en författare som sysslar mest med böcker om det ockulta och är lite av en expert på området. En dag på en utställning blir han ombedd av Denham Elliot att ta emot dennes dotter när kommer till England för han själv är upptagen. Vad Widmark inte vet är att dottern, Nastassja Kinski, är lovad att få upplåta sin kropp på sin 18 årsdag till en demon. Christopher Lee är prästen som står bakom allt och Honor Blackman är en vän till Widmark som snart upptäcker hur långt Lee´s makt sträcker sig.

Filmen är bättre än vad som framkommer ovanför och stämningen är skön. Tempot är högt och väldigt snabbt för att vara Hammer. Peter Sykes har skött det hela fint och Lee lyser verkligen i denna filmen och man märker direkt att han trivs i rollen som satanisk präst. Richard Widmark sköter sig fint med och det märks inget av i filmen av hans dåliga beteende under inspelningen som verkligen var rätt dåligt. Honor Blackman är inte med så mycket vilket är synd men. Nastassja Kinski visar sig naken och trots sin rätt låga ålder här, 16 tror jag det var, har rätt vågade scener i dennna. Bland annat får man se ett latexmonster till fetus lapa lite mus på henne, allt i bild och detta är Hammer! För att vara en Hammer så är denna verkligen vågad med en hel del blod, våld och faktiskt en hel del sex i varierande utförande.

Vad som däremot drar ner filmen är det korkade slutet som är ett totalt antiklimax. Inte ens de inblandade kan förklara det. Ta en titt på extramaterialet på Anchor Bay-släppet om ni kan hitta det så får ni vissa förklaringar om det samt mer om Widmarks usla uppförande under inspelningen. Men även en skön Lee i skägg och en Honor Blackman som trots sin höga ålder är väldigt attraktiv fortfarande. Hon ser fanimej bättre ut nu än vad hon gjorde förr!

Trots det korkade slutet så är detta faktiskt ett väldigt skön satanistraffel med en härlig stämning och oväntade sexscener och det är aldrig fel en måndagskväll.

3 kommentarer:

khenrikm sa...

Sköna satanistraffel är väl aldrig fel! Om fyra timmar har jag tre veckor ledigt från jobb så din blogg blir min enda länk till verkligheten. Men film blir det då, i alla fall. Rock!

lizzardking sa...

Weekend Video - ditt fönster mot verkligheten!

Hoppas du får tre härliga veckor nu då :D

khenrikm sa...

Jag tar provision varje gång du använder den sloganen! :D