torsdag 10 september 2009

Curse Of The Black Widow - 1977



Curse Of The Black Widow är ytterligare en tv-rysare av Dan Curtis och den är nog fasiken bland det bästa jag sett från honom. Mycket fin stämning, bra skådisar, bra effekter/modell och ett bra hederligt tempo. Tyvärr släpptes denna bara på vhs från Anchor Bay och finns således inte på DVD vilket är verkligen synd. Storyn som sig bör är inget avancerat men gillar man Curtis andra tv-rysare så kommer man säkert gilla denna skarpt, precis som jag gjorde. Anthony Franciosa spelar en deckare som får en bekant mördad på ett underligt vis och när han börjar nysta i saken blir han rejält motarbetad av Vic Morrows polis. Spåren och alla ledtrådar verka leda mot en stor spindel men sådant finns ju inte. Eller?

Först kan man tycka att Franciosa spelar över för det ser rätt överdrivit ut när han är i gång men snart nog så accepterar man hans stil och finner mer och mer nöje i att se honom i arbete. Han gör en annars rätt trist karaktär till en skön typ och får konsten att tugga tuggummi till att se ut som just en konst. Vic Morrow gör den sedvanliga buttra snuten och är bra som alltid men han får till sitt typiska spel och snuten blir lite mer levande än vad rollen krävde från början. Man behöver inte vara geni här för att fatta hur allt ligger till men ändå så känns det som en resa man vill ta sig igenom för man trivs med resesällskapet man får här. Det är stabilt gjort på alla vis och Curtis får till riktigt sköna stämningar och tv-filmer av denna klassen och just den andra godingen Vampire gör tv-tittande till en rejäl njutning.

Så gillar ni Curtis andra filmer och detta låter lockande, vilket det är, så leta upp den. I värsta fall så bör ni komma över den svenska vhsén billigt. Blir nog enklare att hitta än den amerikanska diton, såvida ni inte nöjer er med en divx. Mycket nöje utlovas här!

6 kommentarer:

khenrikm sa...

En film man har läst om genom åren men aldrig fått tillfälle att se. Denna, samt John Carpenters "Someone's Watching You" som gjordes för tv (och jag har sett) känns som om de aldrig kommer släppas på dvd. :-(

Weekend Video sa...

Tyvärr är det så att vi drunknar i all smörja medan godbitarna tynar sakta bort i glömska pga bolagen satsar på allt annat nu för tiden.

khenrikm sa...

Someone's Watching **Me** heter den ju. My bad. Och du har rätt. Men håller inte Sylvester Stallones unge på att ge ut gamla pärlor på dvd? Har för mig att han har ett bolag som sysslar med sånt.

Weekend Video sa...

Carpenter´s film som du nämner är släppt på DVD. Här finner du den:
http://www.axelmusic.com/productDetails/012569827899

Stallones embryo släpper mest italienska filmer som redan finns i miljoner olika utgåvor så där blir det nog inte. Tråkigt nog. Men nu har du något att glädja dig åt i alla fall ;D

khenrikm sa...

Aah! Lizzardking min hjälte !!(kämpar mot bögnojan och kramas manligt).

Weekend Video sa...

Oooohhh! (kramar tillbaks)