fredag 18 september 2009

The Vault Of Horror - 1973



Ännu en episodare som jag gärna kallar dem för och även denna är från Amicus. Förväntningarna var höga då denna kom tillsammans med den fantastiska Tales From The Crypt men de minskades rätt snabbt ner till vanligt igen. Denna gången lade sig utbudet på den sedvanliga Amicus-nivån och Tales... är ohotad på sin tron. Men visst är detta trots det fortfarande ett fint hantverk och en helt okej film men den känns rätt blek även om den har en rätt skön stämning. Episoderna är samma här med upplägget att de börjar kort för att bli längre och längre allt efter det går men historierna är inte i samma klass som i Tales... men här kommer de i alla fall.

Episod 1:
Midnight Mess -
Girig broder jagar ifatt sin sedan länge försvunna syster bara för att komma över ett arv men finner sig snart vara överst på en meny...

Episod 2:
The Neat Job -
Gamle skojaren Terry-Thomas har dille på ordning och reda så när hans unga fru till sist tapar kontrollen så är det hon som visar var hammaren ska sitta...

Episod 3:
This Trick’ll Kill You -
Magikern Curt Jurgens är i Indien på semester och för att snappa upp nya tricks och sabbar samtidigt andras trick på ren skär kiv men fastnar själv för ett sådant när han inte nöjer sig med ett nej till svar.

Episod 4:
Bargain in Death -
Så här kan det gå om man vill lura sitt försäkringsbolag och bestämmer sig för att fejka sin egen död.

Episod 5:
Drawn and Quartered -
Ung konstnär bestämmer sig för att utöva voodoo över belackare och andra som skott sig på hans bekostnad. med allt har sitt pris. Även döden.

Okej episoder men långt i från lika lyckade som i Tales.. och framför allt så fattas det någon direkt huvudperson som sticker ut. Samma med högbarmade damer, det är ont på den fronten. Med andra ord, brist på Cushing och fina urringningar så minskar mitt intresse här. Inte den bästa Amicus men heller inte den sämsta utan ett bra alternativ att se när man sett sina favoriter för ofta av dem. Att sedan reg 1-släppet är klippt på denna skiter jag i. Ena grejen är rätt korkad och fult gjord och egentligen stämmer det in på de andra två klippen med. Anledningen var att få ner ratingen. Oklippt version finns ute men är i fel format så jag väljer hellre rätt format här och fin bild än tre extra sekunder eller vad nu det var. Men det är upp till var och en vad man nöjer sig med.

Inga kommentarer: