söndag 6 september 2009

Prison - 1988



Vad får man om man med en finne till regissör, en svensk till fotot och en dansk i leaden? Man får denna actionfilm med övernaturliga inslag och lite rysarstämning. Någon rysare är det inte och det tror jag inte Harlin ville göra hellre. Utan han är bäst när det är action med plattan i botten. Nu är inte plattan i botten här utan det är mer ett rätt lugnt och lite avslaget tempo men han har fått med bra skådisar i både små som stora roller och de i samband med rätt sköna kills och att det just är en Harlin-film gör så blir det en okej upplevelse.

Viggo som liknar en skandinavisk Elvis här är bra, Chelsea Field även hon bra och trevlig att titta på, Lane Smith glänser som svinet till fängelsedirektör och är riktigt bra, Tom Everett som spelade mot Viggo i TCM 3 är med en kort stund och flera ansikten man minns dyker fram med. Stämningen är skön och de dödsscener som förekommer är bra och speciellt taggtrådsscenen är grym men de är alldeles för få tycker jag.

Överlag en okej film med bra effekter men inget att skriva hem tårfyllda brev om, jag däremot kommer att se om Mind Hunters många gånger framför denna. Men någon rysare är denna verkligen inte, det ville jag bara påpeka en gång till. Men har ni pengar över och vill se den så vänta tills den gått ner i pris. Har en känsla av att man snart hittar den för 2 för 99:-

Inga kommentarer: