söndag 6 september 2009

One Crazy Summer - 1986



One Crazy Summer är en tidstypisk sommarkomedi med en hel rad sköna namn i rollistan. Vad sägs om John Cusack, Demi Moore (på den tiden när hon såg bra ut och förförde småpojkar), Joel Murray, Bills bror, Bobcat Goldthwait, Jeremy Piven, Curtis Armstrong, William Hickey och Mark Metcalf och flera. Inget egentligen som skiljer den från andra sommarkomedier utan denna följer mallen rätt bra. Det är romanser, båttävlingar, tomtövertagande, radiotävlingar, mobbing, falnande romanser och fula barn. Men!

Den innehåller även en skön Bobcat i Godzilla-dräkt som förstör modellhus, en filminspelning av produktionsbolaget Mondo Pictures som gör filmen Foam II. Uppföljaren till Foam, som handlar om en jättedelfin med rabies som hotar en liten kuststad. Och ja, det är lika skönt som det låter! För alla oss djurskräcks-älskare och hajfilms-frälsta så är detta kalas hela dagen.

Helt enkelt en rolig film att titta på och må bra av och det är aldrig fel det att slappna av till lite då och då. Rekommenderas för alla fans av just komedier eller till de som helt enkelt har missat den.

5 kommentarer:

khenrikm sa...

Detta var en sån film man kom hem med från videoaffären 1986 när alla andra ville se komedi men man själv ville se skräckfilm. Det blev komedi. Men dom var alltid lite mer kul än man hade trott. Och tecknat omslag! Tummen upp!

Jay sa...

Minns när jag såg lite från den på FilmNet back in the days

Tobias Thuresson sa...

Youtubade Godzilla-scenen och har inte skrattat så mycket på bra länge. Guld!

Weekend Video sa...

En skön film som du får kolla upp.

Tobias Thuresson sa...

Var precis på vippen att beställa den faktiskt, men det blev Shakes The Clown istället :-)