tisdag 22 september 2009

The Emerald Forest - 1985Baserad på en påstådd sann händelse är John Boormans djungelraffel Amazonas: Smaragdskogen med Powers Boothe i leaden. Booth som jag har lite svårt för ibland då han för det mesta bara ser barsk och sammanbiten ut är inte det minsta annorlunda här. Meg Foster spelar hans fru och Boormans egen son spelar deras försvunne son som blir upptagen av en dold stam i bushen. Och det är allt i story väg, grabben försvinner och pappan letar efter honom tills han sist finner honom.

Väldigt snyggt foto med underbara miljöer och till och med lite kannibalism inkastat men inget som vi får ta del av i filmen utan vi får nöja oss med påstående om dess förekomst. Tråkigt nog. Och just tråkig är vad denna filmen faktiskt blir trots dess fina upplägg och vackra miljöer. En speltid på knappa 2 timmar är minst 15 minuter för mycket för det blir för drygt till sist i soffan. Till sist gjorde jag allt utom att titta för det var boring helt enkelt vilket inte var Boorhams tanke kan jag tänka mig. Och hela tiden åkte tankarna att jag lika gärna kunde sett Cannibal Holocaust igen för den blir aldrig tråkig och likheterna mellan filmerna är där men jag drog mitt strå till stacken och såg klart den men det tog allt sin lilla tid.

Inget som kommer att åka på under närmaste åren såvida jag inte är på dödsbädden och vill somna in snabbt för då kommer denna att väl komma till sin rätt. Vilda folkslag, kraschen mellan forntid och nutid och ja, ni vet resten... gör väl sitt till för att berättiga en titt på den men överväg att se Cannibal Holocaust först för den kommer ni inte att tappa intresset av att se.

3 kommentarer:

mamoulian sa...

Men du såg den och tog med den här för min skull, bror - erkänn! ;-D

När jag såg den här som liten parvel så kändes det mesta i den omvälvande och intressant - både det ena och det andra ;-)

Mr_v sa...

Också jag har varma minnen av den här från barndomen, tyckte den var hur bra som helst. Men det är väl minst 20 år sedan nu, och hur den står sig nu vågar jag inte ens gissa.
Kul att få ägna den en tanke eller två i alla fall. Tack för recen!

lizzardking sa...

M-Baby:
Klart jag såg den för sin skull, allt annat är såklart otänkbart ;D

Vill minnas jag gillade denna med men den var verkligen dryg nu. Eller så var det bara jag som hade en dålig dag. Igen...

Mr_v:
Ingen fara. Bara roligt att se att du fortfarande hänger kvar trots min sågning av veggisar härom dagen :D