onsdag 30 september 2009

Thursday - 1998



Någon gång undrat över vad som kan gå fel på en torsdag? Inte? I så fall är det kanske dags att ta en titt på denna lite undangömda pärla då. För om någon film är kult så är det verkligen denna lilla skatt. Regisserad av en lirare vid namn Skip Woods som bara gjort denna och med en rätt underhållande story samt en hel del våld, blod och våldtäkt, fast denna gången är det en karl som blir våldtagen av en kvinna för omväxlings skull.

Thomas Jane är en fd bad ass som nu blivit toffel och hemmafru. Frugan, Paula Marshall - hot mama! är trött på hans svansande och kör helt enkelt över honom. En adoption står inför dörren och ett besök av dess byrå för att utvärdera Jane står för dörren med. Men allt går åt helvete när plötsligt Janes gamle partner in crime, Aaron Eckhart, dyker upp och helvetet följer med honom. Minst sagt. Paulina Porizkova spelar en beväpnad flata med sex på hjärnan och bryr sig inte hur hon får det och jepp, hon flashar allt här med! Kastar man sedan in Mickey Rourke som korrumperad snut så får man receptet på en skön film nedtryckt i halsen här.

Tempot är fint och filmen rör på sig rejält. Situationerna avlöser varandra och den ena är värre än den andra. Blodet stänker rejält rött och fint och squibsen är härligt kladdiga. Mer pallar jag inte skriva så vill ni se en skön film med härlig dialog, absurda situationer och en oväntad våldtäkt så är denna vad ni ska se. Rekommenderas varmt!

5 kommentarer:

Tobias Thuresson sa...

Verkligen en underskattad pärla. LOVE it!

Plox sa...

Aldrig hört talas om - men ska lätt leta reda på den och ta mig en titt. Verkar ju hur skön som helst. Tackar för tipset! =)

Weekend Video sa...

Tobbe T:
Kul med folk med bra smak!

Plox:
Nemas problemas! Bör hitta den billigt nu.

Plox sa...

Yay - hittade den billigt och kollade på den igår. En film helt i min smak! Känns lite som en lightversion av Pulp Fiction. Me like!

Weekend Video sa...

Fan vad kul!