torsdag 21 april 2011

GWAR: Dawn of the Day of the Night of the Penguins - 1998



Ni kan andas ut för Weekend Video är tillbaka med en bang! GWAR är vad som behövdes för att inse att världen inte klarar sig utan Weekend Video så lägg undan crackpiporna, Twilight-filmerna och spänn fast er för nu blir det slakt! För slakt är det precis vad det handlar om här i denna live-video med galningarna i GWAR när de underhåller på sitt säregna lilla vis. För man kan inget annat än älska ett band som startar en konsert med att halshugga den franske ikonen Jacques Cousteau till just tonerna av deras egna lilla hit och tillika min favorit Je M'appelle J. Cousteau.

Grabben som tvingades att bevittna detta under som kallas för just GWAR var totalt lamslagen när han insåg vad de gjorde med den stackars fransosen. Först klagade han på att det inte var så värst bra musik men snart nog så låg han och skrattade i smyg för GWAR är jäkligt underhållande. Slymenstra Hymen däremot kunde han inte förstå storheten i. Ännu mindre när jag sa att hon hade sprutat menstruationsblod i ansiktet på farsan i ett gig i Lund 1990. Underlig ungdom som inte vet att uppskatta finkultur.

Vad som däremot väckte hans intresse var vad de underliga pingvinerna gjorde på scen och när de väl började dansade koordinerat så visste han inte vart han skulle ta vägen. Stackars lillkille. Saken var den att Techno Destructo hade tränat upp dem för att attackera GWAR men vad Destructo inte räknat med var att GWAR i sin tur redan modifierat dem på sitt eget lilla vis. Men Destructo stannar inte där så han hypnotiserar Slymenstra med crack och får henne att gifta sig med honom mot Oderus Urungus vilja.


Men det räcker inte så destructo bygger en robotversion av Sleazy P. Martini (GWAR´s manager) och allt detta sammanfaller samtidigt som bandet spöar upp pingviner på scen. Ni ser själva, detta är för bra för att vara sant.


Men det tar inte slut där för Destructo ger sig inte och resterna av allt crack som förbrukas kastas på Gor-Gor´s grav med resultatet att den käre gamla dinosaurien återuppstår bara för att få skallen avsågad på scen i ett gemensamt arbete av Destructo och Urungus.


Ni ser själva att det här är något som måste upplevas och allra helst live men vad ni än gör så glöm för helvete inte regnkläderna!

4 kommentarer:

Psykotronisk sa...

Hahaha GWAR! Det var jädrar inte igår man hörde dom! Coolt :D

Weekend Video sa...

Välkommen!

De är för jäkla härliga och söker du på GWAR på bloggen så får du fram ytterligare en film med dem :)

Tack för du tittade in, tog dig tid att läsa och kommentera.

Ty sa...

GWAR rocks! Will keep an eye for this odd concert movie.

Weekend Video sa...

More GWAR incoming so stay tuned!