fredag 29 april 2011

The Gauntlet - 1977



Sugna på att se en Clintan-film ni säkert inte sett så är det här ett utmärkt val. Clint, Pat Hingle, Sondra Locke och ett par andra kända ansikten från andra filmer med Clintan ni garanterat sett. Varav en av karaktärerna kallas för Clyde! Handlingen är lövtunn men kopierad mer än en gång. 16 Blocks med Bruce Willis är en regelrätt remake rätt av och Speed har tagit sitt den med. Åtminstone valet av fordon i filmen. Fast nu handlar det om den utslagna snuten Shockley som blir satt på att föra ett vittne från Las Vegas till Phoenix. Vad han inte vet som vittnet (Locke) vet är det att det är satsat pengar på att ingen av dem ska komma fram och att det inte bara är maffian som vill stoppa dem utan precis varenda snut på vägen från Vegas till Phoenix. Så spänn fast löständerna för det här är en suveränt underhållande resa vi bjuds på av regissören Eastwood.

Att Clint kan spela cool är inte lönt att gå in på för han behöver inte spela för han är född cool. Sondra Locke är för en gångs skull inte bara placerad som ett ynkligt fruntimmer som är skröpligare än en busslast pensionärer vilket är roller hon fått göra både före som efter den här. Utan här är det hon som står för hjärnan och även i vissa scener, staken i filmen. Ta bara scenen i tågvagnen där är det hon som totalt styr upp det hela på sitt eget lilla vis innan Clintan avslutar det roliga. Att Locke sedan är snyggare än vanligt är tillräckligt för att jag ska ta henne till mig mer än jag gjort tidigare. Hon är het här. Riktigt het till och med. Precis som filmen.

2 kommentarer:

khenrikm sa...

Såna här 70talsfilmer är som vitaminpiller för mig. Jag blir pigg och glad av varje sekund! Och ett tjusigt tecknat omslag har den också! Men Locke är för evigt konstig och blek. Funkar dock utmärkt i den här filmen.

Weekend Video sa...

Kanske såpass pigg att det är dags för återbesök? Fast det kanske är att gapa över mycket?

Locke är alltid mystisk fast här är hon perfekt, snygg med!