lördag 16 april 2011

American Street Fighter - 1992Gary Daniels är en utmärkt fighter med lite mindre koll på agerande. Hur som helst så älskar jag killen även om de flesta av hans filmer är rätt långt under isen, åtminstone de som inte är från PM. Bloodmoon undantagen med. American Street Fighter däremot är till och med sämre än Reptilicant som åtminstone hade med ett gummimonster och en småporrig brud. Den här har bara Daniels i fånig frisyr och Gerald Okamura från den odödliga Samurai Cop. Okamura har till och med på sig samma kläder och samma bälte som använder i just Samurai Cop. Ett stort tack till Joe Bob Briggs för han avslöjade hemligheten med det bältet för det används på samma sätt här.

Handlingen är den att Daniels och en vän kommer i knipa, vännen dör, Daniels flyr, 10 år senare är han s bror i knipa, Daniels återvänder, får stryk av en elaking, återhämtar sig hos ett ex, lär känna hennes son som är hans egen, får karatelektioner av samma son, får brodern dödad och ska hämnas eftersom de lektionerna han fick av grabben var vad som saknades för att bli American Street Fighter.  Och allt är så dödligt tråkigt att det inte är sant.

Daniels måste ha varit i behov av en roll för detta är något av det billigaste jag sett. I varenda fightingscen så är varje bakgrund antingen kartonger, draperier av något slag eller som i ett fall en lastbil. Underligt nog så är publiken den samma med vid varje fight! Hur billigt är inte det? Daniels kärleksintresse i filmen har så avskräckande silikonbröst att de borde användas som skräckexempel på hur bröst inte ska se ut. Om inte det räcker så är en hennes far i filmen en filur med ögonlapp, en sparkdräkt i samma stil som amerikanska flaggan vilken är med i varje scen men det tror jag bara är för att dölja utrustning eller ett hål i väggen. jag vet inte. Oavsett vilket så är det här ingen bra film för den är inte ens underhållande. Det som annars brukar funka när resten suger i en sådan här film är fightingen men till och med den är usel. Se om Bloodmoon för detta är inget att skriva hem om.

3 kommentarer:

Direct to Video Connoisseur sa...

I thought I'd seen this one before, but it turns out I confused it with Capital Punishment, which was released around the same time, and sounds like the same movie. I agree about Bloodmoon, though. It's one of his best.

Ty sa...

American Streetfighter was fun and silly Gary Daniels flick. The bit when Gerald Okamura yells Noooooo! was hilarious!

lizzardking sa...

DTVC:
Nice to see you!
Capital Punishment sounds like i can live without if it´s similiar to this one.

Ty:
The most fun i got of this movie was Daniels hairpiece. Now that was fun!