tisdag 5 april 2011

Firehawk - 1993



Ytterligare en springa-runt-och-skjuta-vilt-i-djungeln-film av Cirio H. Santiago som faktiskt har mer under pannbenet än vad som den först ger en ett intryck av. Martin Kove, alltid bra, styr sitt manskap med samma stil som karlen styr sin Huey. Totalt dödsföraktande och skoningslöst. Så när de skjuts ner hos Charlie och Stewart (Kove) strax därefter börjar visa upp ett riktigt udda beteende samt börjar skjuta av manskapet på osannolika anledningar så börjar de övriga i gruppen planera att ta över befälet. Men Stewart är Stewart och han tar ingen skit utan styr dem längre och längre in i fiendeland utan chans för räddning. Hur ska detta inferno sluta? Ska Stewart stoppas och vem är det som smyger på männen i bushen i pyjamas?

För att lugna ner de som blir rabiata så fort det verkar komma lite sans i en vietnamfilm från Santiago så kan ni vara lugna. Det sljuts, skjuts och skjuts samtidigt som ingen laddar om. Charlie är urusla skyttar och så gott som alla karlarna i gruppen har vid ett eller flera tillfällen pannband/bandana. Men det är det som gör att man återvänder till den här sortens film för även om den är förutsägbar som att äta en banan så är det lik förbannat underhållning värd namnet. Visst, man ser långa vägar vad som komma skall fast här så har Santiago tänkt till det lite extra och ger filmen en liten tvist på slutet som gör att den sticker ut lite ur mängden i den här underbara genren.

Jim Moss, veteran från många filmer i den här stilen och som senast var med i Phantom Raiders på bloggen har ingen direkt stor roll i den här men lik förbannat så är han med. Kul att se och fans av honom bör allt kolla upp Zombie 4: After Death där även Nich Nicholson är med. Matt Salinger som senast var med i en episod av House M.D. och den bästa Seagal på många år, om inte någonsin, The Marker aka pistol Whipped, spelar här skjutgalningen i gänget. Med andra ord, en stabil besättning i en oväntat stabil vietnamfilm av allas våran Cirio H. Santiago.

3 kommentarer:

Ty sa...

Great write-up!

Thought this wasn't that bad. Big fan of Martin Kove. also loved the bit when Davis yells the classic action line: Nooooo! and here's our review:

http://www.comeuppancereviews.com/2010/06/firehawk-1993.html

Also, are you following us via blogger\google buddy?

Weekend Video sa...

I read it during i watched the movie haha and it´s feels like we share the same taste in movies. Which is great!

Since you´re twisting my arm about it so.. Just kididng. Started follwing it now. Should have done it sooner since i check it every day anyway.

Ty sa...

Sorry if i was twisting your arm!

Also like that we have the same taste in movies!