lördag 23 april 2011

Rouge Force - 1998



Rengegade Force även känd som Counterforce i gamla Svedala är tyvärr ingen direkt PM men den är distribuerad av dem så därför av den simpla anledningen räknas den som en sådan av mig. Naivt, korkat och säkerligen idiotiskt med men det bjuder jag på. Står det PM på omslaget så är jag där som flugor på skit. Att jag sedan har två utgåvor på filmen kanske säger hur pass bra den är. För även om det är rätt stora luckor i story så är det filmens actionscener som är filmens styrka. Det samt att vi får Robert Patrick och Michael Rooker mot varandra i en fin våldsam final.

Handlingen är ingen ny då det som i otaliga andra filmer visar en grupp polis som tar lagen i egna händer och avrättar de brottslingar som de tycker kommit undan lagens rättmätiga straff. Att sedan de här poliserna visar sig vara SWAT-styrkan, det är bara en ännu större morot att se filmen.

Robert Patrick är sitt vanliga sammanbitna jag och han gör det så bra som bara han kan göra och jag finner mig att bli en ännu större fan av honom för varje film jag ser honom i. Eftersom jag hade väldigt svårt för honom efter den uppblåsta T2 så är det väldigt skönt att se vilken bra skådespelare han är, både i actionväg typ Killer Instinct och Zero Tolerance som i mer thrillers/drama som Copland. Michael Rooker är Michael Rooker och det är en gammal hårding som alltid varit populär hos mig. Det är något animalt över den killen som jag dras till. När det kommer till kvinnlig fägring så står Diane DiLascio för den. Inte bara ögongodis där för hon drar sig inte för att slänga i väg ett skott eller två samtidigt som hon ser porrig ut. Lyckligtvis för oss fans av überhunken Lamas så är hon även med i dennes Midnight Man.

När det kommer till actiondelen så blir vi lurade på både biljakter som exploderande tankbilar men eftersom det inte är PM så förlåter vi dem det misstaget. Fast exploderande bilar får vi när insatsstyrkan slår till mot en golfbana i en grym sniperattack som jag håller som filmens bästa sekvens. Inledningen med stormningen mot porrnästet är precis lika bra men golfbanan är min favorit. Slutfinalen är väntad även om det kanske inte går riktigt som vanligt.Och för att ytterligare övertyga er så är dte verkliga SWAT-medlemmar med i filmen så det är inte den vanliga 50-på-dussinet-actionen vi får här utan det är så realistiskt det kan bli när det kommer till skottlossningarna.

Som ni säkert förstått så gillades den här filmen en stor del av mig och för de av er som inte riktigt är lika övertygade kan läsa vidare här hos min kollega på Cool Target: Action Movie Reviews.

2 kommentarer:

Ty sa...

Loved Rogue Force! It was awesome mindless fun.

Weekend Video sa...

I loved it too! Been standing in the collection far too long but this morning it popped in the player and rest is history :)