onsdag 27 april 2011

Jesse Stone: Thin Ice - 2009Välkomna till den femte delen i serien om Jesse Stone, polis i Paradise. I sedvanlig ordning så ser vi Jesse slåss med kommunfullmäktige som hotar med att sparka honom för hans sätt mot dem. Suitcase kämpar på sitt håll för att komma tillbaka fullt efter sin olycka och filmen börjar med att Jesse och hans vän Healy (Stephen McHattie) skjuts ner. Jesse klarar sig fint men fär Healy är det desto värre. Så nu ska Jesse inte bara finna gärningsmannen utan även hjälpa till att lösa ett gammalt nedlagt fall med ett försvunnet barn vars mor nu fått brev om är älskat.

Jesse slåss som vanligt med flaskan, sin kedjerökande terapeut (William Devane som går från klarhet till klarhet) och sitt ex som nu ska flytta samman med sin nya pojkvän. Jesse har fullt upp med andra ord.

Precis som i de andra fyra filmerna så är det samma personer i samma roller som återkommer även om vissa bortfaller och gamla återkommer precis som nya tillkommer. En jäkla massa som kommer här visst. Robert Harmon regisserar även den här gången och nu är det bara två filmer kvar som är gjorda om Paradise och Jesse Stone men jag hoppas på fler för detta är riktigt bra. Fullt sevärt med bra skådespelare, passande musik och en mysig stämning. Det fina är det att det går fint att se alla filmerna efter varandra för de flyter ihop bra. Rekommenderas precis som sina föregångare.

Inga kommentarer: