lördag 2 april 2011

Jesse Stone: Night Passage - 2006Som utlovat, den andra Jesse Stone-filmen med Tom Selleck. Kruxet med den här är det att det är en prequel som visar hur Jesse kommer till Paradise, staden heter så, får sitt jobb och vissa karaktärer introduceras igen som var med i första filmen Stone Cold som det skrevs om igår. Jesse som förlorat inte bara sitt jobb som polis i storstaden på grund av sitt drickande har även precis genomlidit en smärtsam skilsmässa. Då dyker tjänsten upp som polischef i Paradise eftersom den sittande ska gå i pension. Jesse får jobbet trots han är nitad under den slutliga intervjun något som även förvånar honom själv.

Nu börjar jakten på att etablera sig, finna boende och att ta itu med de alldagliga sakerna som hemfridsbrott och påträngande exmakar något som Jesse löser med en välriktad känga på ett par testiklar. Vad de som anställt honom inte räknat med är det att Jesse, oavsett om han är ett fyllo eller ej, är jäkligt bra på sitt jobb vilket de snart lär bli kloka på när deras egna smutsiga affärer kommer till ytan. Och allt detta på grund av ett simpelt hemfridsbrott.

Selleck är som fisken i vattnet och har funnit en bra filmkaraktär som man kan hoppas på att han kommer att fortsätta för det är inte bara en intressant karaktär, det är även bra filmer vi bjuds på. Medverkande den här gången ser vi Saul Rubinek (Frasier, Death Ship) och Stephen Baldwin, det är den korte, sliskige brodern från Baldwin-klanen som har ett kroniskt halvkorkat ansiktsuttryck i allt han gör. På sin resumé har han klassikers som Shark In Venice och SnakeMan. Men låt er inte avskräckas av Stephen´s närvaro detta är precis som sin föregångare en bra film som även den ger mersmak. Åtminstone hos mig. Rekommenderas.

Inga kommentarer: