måndag 23 november 2009

Beyond a Resonable Doubt - 2009



Hej och välkomna till årets skitfilm. Lyd mitt råd och undvik så kommer ni att slippa gråta er till sömns över förlorad livstid. Peter Hyams som tidigare gjort fina filmer förtjänar spöstraff efter detta fiasko som jag personligen ser som ett slag i ansiktet på oss tittare som väljer att ödsla tid på denna smörja.

Storyn är typisk skruvad med oväntade händelser, slut och vändningar som man ser från mils avstånd. Förmodligen tror Hyams och bolaget att de gett oss en perfekt thriller men det enda de gav oss var mental diarre. Storyn är att Michael Douglas är åklagare som bara vinner och skickar alla till dödscellen och nu siktar han in sig på att bli guvenör. En ung reporter som tidigare vunnit pris för en grej han gjort är säker på att han myglar med bevis och ska stoppa honom. Så när väl ett lägligt mord dyker upp så fuskar våran unga "hjälte" med bevisen och sätter dit sig själv för mordet. Givetvis nappar Douglas på betet så nu ska de hala fram sina fabricerade bevis för att visa att åklagaren själv fuskar för att få fällande domar. Men så försvinner deras bevis och det enda hopp våran "hjälte" är hans nya flickvän som jobbar för just Douglas, ska komma och rädda honom från döden.

Lika trovärdigt som sannolikt är detta scenario som "hjältens" skäggstubb som är precis likadan hela filmen. Till och med efter ett par månader i en cell är den oförändrad. Vart kan man få en sådan skäggväxt? De nya stjärnskotten som ska leda filmen är inget annat än "vackra" ansikten som inte kan agera om så livet hänger det. Enda behållningen i filmen är Douglas. Resten suger. Rejält. Och för självplågarna där ute som trots allt ska se den så kan jag avslöja att ni kommer att få se den obligatoriska sexscenen i motljus med. Hade de velat chocka med den så kunde de haft den med två karlar istället. Och slutrepliken i filmen ser jag mer som en hälsning från regissören. Typ här får du för att du såg min film och offrade två timmar på den. Vad var repliken undrar du säkert? Jo, den var Fuck You!

Ett stort jävla undvik på detta skit!

Inga kommentarer: