torsdag 26 november 2009

Saw IV - 2007


Fjärde delen i the new never ending story och precis som postern visar så är Jigsaw död. Men storyn går vi inte in på för det är samma och alla känner ändå till den så går direkt till det roliga i stället. Här däremot börjar kampen mellan de två detektiverna/agenterna som vi alla vet hur det slutar och vem som går segrande ur striden och konceptet med en man som ska ta sig framåt i fällorna fortsätter här. Precis som det gör i den sjätte delen med.

Vad som är rätt smart här är att hela filmen är inget annat än en flashback och det enda som är i realtid är obduktionen av Jigsaw som faktiskt är jäkligt underhållande och snygg och de sista minuterna i filmen. Visst är där cgi-stänk som gott kunnat undvikits samt det hade sett snyggare ut. Det är ett minus precis som fällan i början även om vi får lite klarhet i det i slutet men det förekommer ingen intro eller tv från lekledaren och det saknar jag så det blir att man tror att det inte är en legitim fälla.

Precis som del fem så funkar den bäst i samband med de andra filmerna för då kommer den till sin fulla rätt och än en gång så visade detta sig vara bättre än minnena mina ville erkänna. Bättre än del fem som var lite småtradig mellan varven så nu återstår det bara att se om den fortfarande slår tvåan vilken jag aldrig har tyckt om. Spänningen är olidlig....

4 kommentarer:

Ricky sa...

Hejsan! Håller med om att obduktionen är jäkligt snyggt gjord. Har dock svårt för alla uppföljarna story-mässigt. Den första är ju fortfarande lungt den bästa.
Har du senaste: alltså Saw 6?

Weekend Video sa...

Hej Ricky!

Här står det om den http://weekend-video.blogspot.com/2009/11/saw-vi-2009.html

Jag har inte den än i samlingen men den kommer. Den saken är säker så gillar du den första så lär du säkert gilla denna med.

Jay sa...

Fyran innehåller min favorit fälla, Is-fällan.

Tycker att den hämtar sig bra efter den något sega trean.

Fyran kanske inte slår tvåan men den håller samma klass

Weekend Video sa...

Isfällan håller jag fullt med om men det andra... det går det mindre bra att göra med ;D