söndag 29 november 2009

Saw III - 2006



En sak som slår en nu när man ser serien i ordning, om än omvänd, det är hur pass välskrivna de är. Inga direkta missar eller luckor utan allt får sin förklaring. Inte kanske i kronologisk ordning men väl i de olika delarna så får vi ser hur de olika filmernas händelser får sin förklaring. Typ hur han/hon hamnade där de nu var/är och vad som egentligen hände med den personen. Det är sådant som funkar så fint här och till skillnad från andra serier i skräckgenren som kommit så här långt upp i antalet så är denna oöverträffad för detta är den jämnaste serien av dem alla.

Givetvis är det då inräknat att vissa delar är svagare än andra men ingen som direkt är usel som typ A Nightmare On Elm Street 6 eller Friday the 13th Part 5 eller nu valfri del i valfri serie. Och det om något är ändå ett jäkligt bra betyg med tanke på denna series höga utgivningstakt.

Del tre som det egentligen skulle handla om här är faktiskt den delen i serien som är bäst skriven och gjord. Inget lämnas åt slumpen och det är här vi för första gången får se en ensam person ta sig igenom en labyrint av fällor vilket upprepas i senare delar med så det var tydligen en hit. Effekterna och fällorna är såklart i fokus här och de är verkligen grymma och fina. Hagelkragen gillar jag skarpt, samma med grisfällan. Den är fanimej min favorit. Den är fortfarande lika grisig var gång den kommer. Tyvärr är inte Dina Meyer med så mycket som jag vill att hon skulle vara men i stället får vi se desto mer av Shawnee Smith som jag börjat se storheten (finheten) i nu. Men en mycket bra film som verkligen bjuder på grym underhållning och fin story. De sista 20 minuterna håller en i ett järngrepp till sin fina final och detta är tillsammans med den första filmen de bästa i hela serien.

Rekommenderas varmt!

Inga kommentarer: