torsdag 26 november 2009

Pandorum - 2009Yay! Äntligen en bra sci-fi film värd namnet! Jag måste erkänna att denna startades med väldigt dåligt intresse och stor skepsis men jag höll fast och satan vad glad jag blev för det för detta spöar Event Horizon med vetelängder. Och en viss Anderson är med som producent här som även just nu filmar den fjärde Resident Evil-filmen med tilläggsnamnet Afterlife, dubbel yay där bara för det!

Storyn här går ut på att jorden är kaputt, kass, värdelös. Lika ute som KISS. Så man bestämmer sig för att utforska andra planeters bebolighet och skickar ut ett enormt skepp med besättning och en massa djurliv. Men något går åt skogen under många månars resa och snart vaknar en ensam besättningsman upp och finner sig inte vara ensam så länge. Så han och sin nya bekanskap bestämmer sig för att få i gång skeppet. Men som det visar sig så är inte ens de ensamma utan det är så jävligt att naturen har utvecklat sig inne på skeppet och en ny kannibalistisk ras, med stora likheter med monsterna i The Descent, har utvecklats av andra överlevare och nu är jaktsäsongen öppen igen. Men vart tar man vägen på ett rymdskepp utan en reaktor och på så vis ingen kraft?

Detta är en enorm film med grym dekor och grymma miljöer som det verkligen är satsat pengar på. Inledningen börjar lite sakta och man tror det är en ny Sunshine man har framför sig men sakta och säkert så kommer det i gång och när väl det första "monstret" dyker upp så känner man att detta kommer att bli något utöver det vanliga. För monsterfilmer-i-rymden är det så det räcker och blir över men detta är en av de verkligen bättre av dem. Om inte en av de bästa.

I rollerna ser vi Dennis Quaid och Ben Foster, som var med i 30 Days of Night. Det var han som förberedde staden för vampyrerna, främlingen ni vet. Annars är det rätt okända ansikten och de funkar fint. Tempot är grymt och actionsekvenserna likaså. Slafs och klegg bjuds det på och det är härligt våldsamt mellan varven med. Själv njöt jag för fullt av denna och satt med ett fånigt leende på läpparna och smådregglade så nöjd var jag. Enda problemet är att den tar slut och det ville inte jag för det var så bra och spännande. Precis som man vill en okänd film man springer på ska vara. Så får ni en chans att se den så ta den direkt. I stället för att drömma om director´s cuten på Event Horizon som aldrig kommer så kan man se denna hur många gånger som helst. För denna är trots allt ändå bättre.

Rekommenderas det varmaste!

5 kommentarer:

khenrikm sa...

Sweet! Jag vill att denna ska vara bra. Nu har den fått Lizzardking's seal of approval också!

lizzardking sa...

Vad kan jag säga? I´m da man! ;D

mamoulian sa...

Fast den slår väl inte Forbidden World? (Full-av-mörk-rom-kommentar)

khenrikm sa...

Och oavsett vad kan du lägga ner alla andra projekt och planer på dvd-boxar förutom...

STEVEN SEAGAL: LAWMAN !!!

http://www.youtube.com/watch?v=IHIvI7wG8oA

Ny COPS-tv med din egen älskling!
Fantastiskt!!

lizzardking sa...

M-baby:
Vill du verkligen ha ett nyktert svar på den frågan? ;D

khenrikm:
Härligt och jag vet att du njuter precis lika mycket med av honom ;D