onsdag 18 november 2009

The Football Factory - 2004



Ännu en film för oss Dyer-oholics. Och precis som titeln säger så handlar detta om fotboll men inte själva sporten utan om fotbollshuliganerna i England. Det handlar om våld, sprit, sex, droger och mera våld. Inget annat. Rapp dialog, bra manus och story serveras här och tiden flyger i väg för detta är verkligen lika skoj som det låter och precis som i I.D. så får vi inte ens komma i närheten av en fotbollsmatch mer än på tv men i just I.D. så är de åtminstone inne på arenan här får vi nöja oss med en gräsplätt där en juniormatch spelas.

Regissören Nick Love gjorde tre filmer på rad med så gott som samma ansikte i och detta är den första av dem. De andra två är The Business aka Gangsters Paradise på DVD i Sverige och den sista och tredje är Outlaw. De andra två kommer upp vad det lider men det dröjer inte så länge innan det sker. Fans av Green Street Hooligans 1 & 2, I.D. , The Firm och alla de andra filmerna i denna genren som missat denna bör verkligen göra sig själva en tjänst och kolla upp den. Vi andra som sett den och gillar den kan se om den igen för den är verkligen så bra. Och den har ju Danny Dyer i sig med!

2 kommentarer:

Jay sa...

Såg den och Green Street Hooligans efter varandra och denna är kass jämfört med Green Street,

Finns dock några tuffa scener som när bossen kasstar pil på killarna som gjort inbrott hos honom

Weekend Video sa...

Jag tycker denna är klart bättre av dem två filmerna helt klart. Green Street.. känns mer som den försöker vara denna men brutalare men misslyckas.