lördag 21 november 2009

Gamer - 2009



Männen bakom Crank-filmerna är nu här med sin nya film Gamer. Och med den ger de oss sin version på hur dagens spel kan komma att se ut i framtiden, inte så värst långt fram. Gerard Butler spelar en dödsdömd fånge som fått en chans till frihet i det nya spelet. Känner ni igen upplägget så sträck upp en hand. Problemet är bara att han styr inte sig själv utan det gör en 17åring hemma framför datorn. Samma med det andra stora spelet Society där Butlers fru är med frivilligt eftersom det är hennes jobb. Det är en mer perverterad version av Sims. Och nu störs hela sändningarna av en motståndsgrupp som vill stoppa inte bara spelet utan även mannen bakom själva idéen som vill ta över allt. Låt mig se händerna nu! Jag vet ni känner igen detta som ryggen på eran egen hand.

Visuellt är detta en jäkligt läcker film, det är våldsamt och blodigt från och till. Zoë Bell är med ju, bara det! Men själva idén känner man igen för det är ingen ny alls. Om man vill vara elak så har de gjort det lätt för sig. De har tagit Running Man och korsat den med The Truman Show och sedan piffat upp våldet och gjort det lite finurligt med att göra dagens moderna spel till verklighet här med riktiga personer i det, både som spelare som kanonfoder/utfyllnad. Det är det enda de lagt till, resten är gjort för många gånger. Men det som satte sig hos mig var att detta är nog ingen omöjlig version hur framtidens spel kan komma se ut. I stället för Robinson och all den andra skiten som spottas ut varje dag på dumburken så blir det riktiga personer som slår ihjäl varandra i stället. Allt för våran egna höga nöjes skull. Vilken under värld vi snart kommer att leva i.

Filmen i sig tyckte jag inte höll upp till förväntningarna med tanke på det är galningarna bakom Crank. Porr visar sig vara något de finner fascinerade för det är något som nämns i filmen ofta och det både visas och förekommer. Effekterna är bra och det är som sagt jäkligt visuellt spännande men det stupar på man sett själva grunden så många gånger förr och bättre, trots deras egna tillägg så blir det ändå bara en hyfsad film som kunde blivit bättre. Jag ser hellre om Crank i fortsättningen för den är originellare och både mer underhållande och bättre. Och det får instämma på Crank 2 med det.

3 kommentarer:

Jay sa...

Hade säkert tyckt att den var bättre om jag hade spelat Call of Duty och liknande spel.

Visst den var snyggt gjord med det räcker inte

Weekend Video sa...

Bara yta här och inget eller väldigt lite innehåll men den slår den nya thrillern Beyond a Resonable Doubt med hästlängder. Den saken är säker! Sämsta skit jag sett i år fanimej.

Ty sa...

Thought this was a blast! only one of my friends liked it.

It was action-packed and brutal. Especially the song and dance fight scene. Loved the bit when Kable slammed one baddies face super hard into the ground.