torsdag 26 november 2009

The Business - 2005



Den andra filmen av Nick Love efter The Football Factory och denna gången handlar det inte om huliganer utan om brittiska gangsters som gör sig en hacka på droghandel i Spanien. Givetvis är allas våran Danny boy Dyer med.

Frankie drar till Spanien för att undkomma lagens låga arm efter ha fredat sin mor från hennes kille. Väl på plats finner han sig snart i sällskap med Charlie och hans sällskap. Snart dröjer det inte länge innan drogerna, brudarna och stålarna flödar. Och så länge det bara handlar om gräs så säger borgmästaren inget men så fort kokain kommer i bilden så rasar allt och våra glada gossar får känna på bottenlivet i en pundares tillvaro.

Förutom Dyer ser vi Geoff Bell, Boris från Botched och Green Street Hooligans, Tamer Hassan från The Football Factory samt Roland Manookian från samma film. Nick Love har fint flyt på filmens tempo och även om den är långt i från lika våldsam som ovannämnda film så är det en skön film. Härliga miljöer och snyggt foto samt tidsenlig musik är det som att vara i 80talet igen. Ingen huliganfilm men väl en skön gangsterfilm i liknande stil som Scarface fast denna är mycket bättre än den överskattade filmen. Så detta var den andra filmen och den tredje och sista kommer snart. Då pratar vi om Outlaw.

Inga kommentarer: