måndag 30 november 2009

Saw II - 2005



Nu är vi framme vid en andra delen och i mitt tycke den svagaste av alla filmerna. Svag pga det händer inget direkt av samma tyngd som i den andra filmerna. Väldigt begränsat med ultravåldsamma fällor och de som är med, nu syftar jag på de i huset, är inga direkt som sticker ut. Den första fällan är fin, samma med Dina Meyers men de andra är inget man minns direkt även om kanylhålan är väl värd att uppmärksamma.

Vad som jag stör mig på är Donnie Wahlbergs "besatta" polis som jag har svårt att ta till mig. Det känns mer som Wahlberg spelar över i värsta Nicholas Cage stil än verkligen är så involverad i allt som han vill ge sken av. Tobin Bell är väl annars den bäste av dem här och håller mystiken vid liv. även här får vi återblickar om hur saker och ting gått till vilket är intressant samt det förklarar sådant man undrat över.

Men helt klart svagast i serien utan tvekan och spänningen som senare är med i efterföljaren saknas här helt. Man skiter faktiskt i hur det går för de i huset och det är kanske inte det som är meningen. Men snyggast förutom Dina Meyers är Emmanuelle Vaugier så man har åtminstone något att vila ögonen på mellan varven.

Inga kommentarer: