lördag 8 maj 2010

The Carpenter - 1988



Äntligen en film för alla med tummen mitt i näven när det gäller att snickra på det egna lilla hemmet. Allas vårat favoritsvin Wings Hauser dyker upp här som våldsam handy man i källaren på ett gammalt hus som ska renoveras. Ett par där inte allt är vad det borde vara köper ett gammalt hu efter att Alice, som kvinnan där heter, kommit ut från psyket efter ett nervöst sammanbrott. Och för att underlätta saker och ting så köper de ett gammalt hus som ska renoveras av sliskiga hantverkare som mer än gärna vill hamra på Alice. Maken, Martin, som är lärare fördriver all sin tid med att i sin tur banka på sin elev som snart nog är gravid och vill in i det nya huset.

Lyckligtvis för Alice, som har en smärre tendens att se saker och ting som kanske inte alltid är där, så upptäcker hon varje natt att det är någon i källaren som spikar på huset och gör det klart. Givetvis uppskattas detta inte av de inhyrda så en av dem bestämmer sig för att göre hembesök och ställa saker och ting till rätta med Alice. Men när han väl är i gång med att slå spiken i kistan, så att säga, så kommer Alice hemliga snickare med cirkelsågen och visar hur pass ineffektiv en presumtiv våldtäktsman är utan armar. Och i den stilen fortsätter det med. Livet flyter på och känslorna börjar vakna för den trygga och vaksamma snickaren i källaren som bara jobbar nätter och de som försöker något får känna på verktygslådan.

Romantiken spirar och blodet flödar men säg de känslor som varar. Snart nog kommer snickarens äkta sidor fram och något måste göras för man kan väl inte göra sig av med yngre rivaler med spikpistol på sin uppfart och komma undan med det även om man har en stark hantverkare bakom sig. Eller?

Låg budget men en skön stämning fast den stora behållningen är Wings, så är det bara. Iofs ingen ny Vice Squad men vem hade väntat sig det. Det är nästan så man blir sugen på att se Beastmaster II nu bara för den sakens skull. Visst är Lynne Adams fin som Alice och våldet kul men slutet är lite för vagt och svårsmält. Så därför är det scener med Wings som kapar armar eller borrar skiten ur lowlifes som håller ens intresse vid liv. Hittar ni den så vet ni av vilken anledning den ska ses för men akta er för den svenska vhs:en för den var grymt hyvlad av censuren.

2 kommentarer:

Jay sa...

En förgångare till Agra Snickaren?

Weekend Video sa...

Kan vara.