torsdag 27 maj 2010

Undisputed III: Redemption - 2010Boyka är tillbaka i den tredje filmen i Undisputed-serien och denna gången är det han som är stjärnan och har leaden. Boyka, som efter sin förlust mot Iceman Chambers, nu sopar exkrementer från golvet och lider av sitt krossade knä, vägrar ge upp. Fängelset har en ny mästare och en ny sorts turnering på väg där vinnaren blir fri. Då Boyka inte är den som är den så ser han till att trots sitt knä, att ta sig dit. Efter ha krossat den nuvarande mästaren så finner Boyka sig i Georgien med ett gäng andra fighters från olika fängelser världen över för att möta det fängelsets Colombianska mästare som är verkligen en slemmig typ. Så here we go again!Isaac Florentine har än en gång stått bakom denna precis som dess föregångare och givetvis är Scott Adkins tillbaka som Boyka och det är i denna rollen som han verkligen kommer till rätta för han är verkligen passande för den rollen. Nu var inte Ninja den klippa jag hade hoppats på dels för att Adkins ser lite lökig ut när han är slätrakad och ordentlig medan när han gör Boyka ser ut som ett djur som bäst. Själv trodde jag han var ryss när jag såg första gången Undisputed II och ett bra tag efter innan jag upptäckte att han i själva verket är engelsman! Och för att det var för lite Ninja-action i den. Men det ordnade de upp med denna pärla.


Florentine vet vad som behövs i denna och det är fighting! fighting i massor och det är precis vad vi får. Många matcher bjuds det på och även den obligatoriska träningen samt vi får en inblick i det hårda livet i ett stenbrott. Inte illa bara det och för fans av välpumpade och inoljade karlakroppar får sitt lystmäte fullt här med. Boyka bjuder på moves och vi får en benspark som är helt i klass med den som landslagsmålvakten råkade ut för ett par veckor sedan. Bara det att denna är cgi-gjord, tack och lov för den är verkligen smärtsam att se, precis som den verkliga händelsen som drabbade Eddie Gustafsson.


Ställd mot tvåan är det mer fighting i denna men jag håller nog den förra snäppet över mest på grund av Adkins fighter mot Michael Jay White vilka är så otroligt bra. Inte något fel alls på de i denna och tillfällena är många som man bara skriker ojojojoj högt för sig själv i soffan eller så blir man så inne i det när Adkins fightas att man glömmer bort att andas. Det brukar hända mig det.

Nu blev jag inte besviken på något vis utan den var precis vad jag väntade mig men ändå inte. Så betyget blir högt inte bara för fightingen och att Adkins är som född för denna rollen utan för filmen ÄR bra och en fullt värdig uppföljare. Så nu får vi hoppas på den går bra så vi får se en fjärde del med. Det har Florentine lovat bara denna säljer. Rekommenderas varmt till fans av serien, Isaac Florentine och framför allt Scott Adkins, denna otroliga fighter.

4 kommentarer:

khenrikm sa...

Jag gillar fightingfilmer men i längden blir effekten att man har dåligt samvete för att man inte ens vardagsmotionerar...

CGI-sparkar you say? Jag är tveksam - det gjorde sig i Kung Fu Hustle men i en sån här film...?

lizzardking sa...

Du förstår varför de har gjort så när du ser det. Det är inte sparken som är cgi utan dess verkan och träff på ett ben. Aj! säger jag bara...

Ty sa...

Really enjoyed the 3rd Undisputed. Some really great action.

I call these types of flicks: punchfighting movies: which means two men just punch each other to death while greedy men yell and scream with money in their hands.

lizzardking sa...

hahaha that sounds like something to use :)