lördag 15 maj 2010

Deadly Friend - 1986Paul är ny i området där han bor och uppfinnare till en robot som kan utföra det mesta och till och med börjar fungera självständigt. Paul blir snabbt vän med grannflickan Sam som lever med sin burduse far som inte drar sig för att spöa upp henne när lusten faller på vilket den gör oftast. Paul och Sam finner varandra men tar aldrig det steget upp till intimitet. Paul gör även sig vän med tidningsbudet samt med den excentriska damen rakt över gatan som skjuter hans robot en vild kväll. Strax efter blir Sam nedknuffad för trappan av sin berusade far och blir hjärndöd. Paul snor Sam och sätter in robotens kretskort i hennes hjärna så lever Sam och roboten igen bara det att robotSam har en egen liten agenda och alla som gjort henne och Paul orätt nu får betala priset.

När jag såg filmen, som är en typisk 80-talare för övrigt bara avsevärt tamare, så slog tanken mig att detta är inget annat än en Wes Craven version av Weird Science. I stället för Kelly LeBrock får vi Kristy Swanson och att i stället för ordna brudar åt nördarna så mördar denna roboten åt nörden. Själv föredrar jag nog Weird Science för den är betydligt mer underhållande än den här. Problemet med filmen är att den är så fruktansvärt snäll att hade det inte varit för de blodiga effekterna så hade detta inte varit något annat än just en komedi eller en simpel thriller. men tro nu för allt i världen inte att denna är smällfylld med blodiga effekter för det är den verkligen inte. Vi får en gubbe i en kamin som brinner och ett exploderande huvud som får hjälp av en basketboll, lite bilder på en hjärna med men sen är det slut.

Filmen har iofs ett bra flyt i tempo men hela känslan över den är fylld av tv-komedi av någon konstig anledning och man väntar bara på de inspelade skratten ska komma mot en. Men det gör de inte vilket var synd för annars hade man kanske vetat om man missat något av värde. Överlag, en typisk Wes Craven-film som man glömmer lika fort som man trycker på stoppknappen. Inget att hetsa upp sig över och för de som vill se scenen med skallen så finns det på YouTube.

Inga kommentarer: