söndag 2 maj 2010

Return to House on Haunted Hill - 2007



Nu är detta en DTV-uppföljare till remaken som kom 1999 och här får vi följa systern till den överlevande tjejen från första filmen som nu tagit livet av sig. Så snart nog bär det av till huset igen där det ska jagas en avgudabild som diverse typer med varierande motiv vill ha tag i. Givetvis är Jeffrey Combs med nere i källaren igen och, håll i er, han har en replik denna gången. Och det var det hela, inget överraskande eller nytt utan bara det gamla vanliga hemsökt-hus-med-onda-andar-som-är-tagna-från-japanska-rysare-och-Silent Hill-filmen som vi sett förr.

Men nu är det ingen perfekt film för skatan som ska vara leaden här stör mig enormt där hon sprätter runt med macho-attityd, silikonrattar, utstående öron som hon gör sitt bästa för att dölja med håret, vita topp, svanktatuering och lågt skurna jeans. Hon är det största hindret som stör mig för att njuta av denna filmen så nu vet ni vem ni ska skylla på om detta blir negativt. Filmen i sig är helt okej och den flyter på bra.

Gore och slafs får vi men det blir lite för lite av det i slutet. Flator får vi med för de verkar ligga i tiden för vi får båda levande sådana som i dött format. Själv tycker jag sådana bara är tråkiga i oavsett levnadstillstånd. För att återgå till goren så får vi en rätt fräck scen med en kille som slits i stycke av lakan och den scenen stänker rejält. Så kan det räcka med det för att täcka upp för skatan i leaden som uppenbarligen ångrar att hon inte fötts till karl? Inte för mig men som tidsfördriv en seg söndag så funkar den fint och då kan man ha överseende med henne men att lägga pengar på den lär inte bli aktuellt för min del.

2 kommentarer:

Tobias Thuresson sa...

Och där kom det en recension på den också. :-)

Du kan ju kolla in Angel Blade med samma aktris så får du se många gånger om att hon är allt annat än maskulin. ;-)

Filmen i sig är ju knappast ett mästerverk men för 40:- som jag hittade den för är det klart godkänd underhållning. Sen är ju Combs alltid härlig.

Weekend Video sa...

Comb har jag tröttnat på för det är lite Henriksen-varning på honom nästan nu för tiden. Men för 40:- så kan det rättfärdiga ett inmundigande. Kanske... ;D