onsdag 19 maj 2010

When a Stranger Calls - 1979Obehaglig. Det passar bäst att beskriva denna filmen tycker jag för det är precis vad den är. Jäkligt obehaglig till och med. Simpel men ack så effektivt får denna en att känna alla nerver spännas så fort det ringer i en telefon vare sig det är ens egen eller i filmen. Handlingen behöver vi inte gå in på för den förklaras av titeln väldigt bra såvida inte filmens rykte inte redan gjort det. För det är ju en skrämmande tanke som spelas upp här och såvida grunden för filmen är sann eller ej så är just skrämmande.

Har ni inte sett denna så är det verkligen hög tid att göra det och se bara till så att ni inte ger er på remaken för den kan inte komma i närheten av denna. Inte minst filmens första 25 minuter och dess sista kvart. Det är grymt det som utspelas då och resten där emellan är det inget fel på alls utan det ser till så man får återhämta sig och njuta lite mer av den alltid underbare Charles Durning. Carol Kane är som alltid sevärd även här fast den som snor showen är Tony Beckley. Maken till obehaglig person på film har jag inte sett på länge och rösten som kommer fram här slår nästan den i Bob Clark´s Black Christmas. Nej, denna ska det inte läsas om. Den ska ses.

Rekommenderas det varmaste!

5 kommentarer:

khenrikm sa...

Remaken var en styggelse. Möjligen rent av brott mot mänskligheten.

Originalet har jag dock aldrig snubblat över tyvärr. Måste ses.

lizzardking sa...

Det är ett krav annars kommer du inte in hos på mig kaffe fler gånger ;D

khenrikm sa...

Då får du inte din present! ;D

Stefan sa...

Har inte sett den här sen 80-talet så det låter som det är läge att kolla upp igen. Remaken var inget vidare vill jag minnas. Fan, rösten slår nästan Black Christmas, bara en sån sak tvingar ju en att se om :-)
Bra jobbat!

lizzardking sa...

khenrikm:
Aaarrrgggghhhh! ;)

Stefan:
Det var så lite så. Hoppas du blir lika förtjust som jag blev bara :)