tisdag 18 maj 2010

The Collector - 2009Behöver vi verkligen fler tortyrporrsfilmer? Eller rättare sagt behöver vi verkligen fortsätta använda denna usla benämning? Nej, det gör vi inte så stryk det. Behöver vi ytterligare en übervåldsam film? Svar ja. Är detta en sådan? Svar ja. Är den bra då? Det svaret kommer här under.

De första 45 minuterna här var rejält sega och mitt intresse dalade snabbt. Sedan började det vanliga torterandet och det gjorde inte saken bättre. Man har sett det förr och detta var inte sämre men inte heller något nytt. Det slaktas och ett par personer känns igen från andra filmer samt Californication och det gjorde saken inte bättre alls. Men så kom vi till den sista halvtimmen och då tog det fyr i helvete. Överväxlen lades i och våldet blev plötsligt intressant och tempot steg det med till det bättre. Inte för att det var lågt tidigare utan för att jag intresserade mig inte ett dugg för vare sig filmen eller karaktärerna för det kändes som jag sett det tidigare vilket jag iofs har men den sista halvtimmen var bara fin och vände filmen till det avsevärt bättre.

Handlingen är den att en kille bryter sig in hos sin nya chef för att råna hans kassaskåp för att få in pengar till sitt ex som är skyldig lånehajar. Väl på plats upptäcker han att familjen hålls fången av en mördare som torterat dem och haft sig och nu satt upp fällor i precis hela huset. Nu måste han ta sig ur utan att bli upptäckt. Vilket inte är det lättaste!

Gillar man våld som innebär björnsaxar, spikar, knivar, uppsprättade magar, lim samt syra på golv ja, precis allt ni kan tänka er och lite till så kommer man att trivas med denna filmen. Nu är det ingen snäll film och det förekommer två tillfälle med våld mot djur i filmen som är lika oväntat som rått men det är bara effekter och inga levande djur vi ser även om det ser oerhört autentiskt ut. Vad som fick mig att ändra mig gällande filmen var just den sista halvtimmen då allt stegras och allt våld plötsligt får en mening och inte bara är för att visa fina effekter. Vi får oväntade vändningar som oväntade händelser vilket man efter den första timmen inte hade väntat sig skulle ske. Det är våldsamt, inget snack om saken men ta er igenom den första timmen så blir ni bra belönade sen.

4 kommentarer:

Plox sa...

Ja den här är jag helt klart peppad på. Fått fina lovord från amerikat och nu också här.

Är väl egentligen inte så förtjust i ren och skär tortyr-film, men bjuds det på någon form av story så brukar det oftast gå hem även hos mig. :)

lizzardking sa...

Story var det kanske inte här heller men de sista 30 minuterna räddar filmen. Missa inte eftertexterna bara ;)

Mr_v sa...

Nu har jag också klämt den, och det är bara att hålla med. Lite nerv sista halvan, men mest bara tröttsamma försöka att chockera. inget vi inte sett mången gång förr, och en jävligt trist mördare...

lizzardking sa...

Jag gillade det med vovven för det var totalt oväntat det. När polisen kommer alltså till platsen.