måndag 3 maj 2010

Let´s Scare Jessica to Death - 1971




Jessica, nyligen utskriven från behandlingshem efter ett sammanbrott flyttar ut på landet med maken och en gemensam vän för att få ro i själen. Tyvärr får de svårt direkt då de lokala invånarna inte uppskattar att vännerna åker i en gammal likbil och direkt uppfattas de som hippies. Maken har köpt en gård som de ska få ordning på och det visar sig vara en lokal legend över platsen vilket Jessica märker direkt. Väl på plats så upptäcks en främmande flicka som kraschat i huset och som nu får stanna kvar.Och som vanligt i denna sortens film så börjar hon snart nog ta över och förföra för fullt. Jessicas make står överst på listan och är det verkligen bara Jessica som hör alla dessa underliga röster, ser saker i vattnet och allt annat som plötsligt sker? Och vilken relation har deras nyfunna vän med det gamla fotot på vinden? Det som skildrar en ung tjej som dränktes/dränkte sig innan sitt bröllop? Frågorna är många och av mig får ni inga svar, ha-ha!

En ny bekantskap för mig detta och i sann anda så är det en lågbudgetsproduktion men den innehar en grym atmosfär som sätter tonen direkt och man vet inte hur det ska komma att sluta för Jessica. Ska hon skrämmas till döds eller kommer hon sakta men säkert bli galen på riktigt denna gång? Likheterna mellan den gamla historien om den, av Hammer populära, Carmilla dyker upp även här och bara det kan locka som något annat att se filmen. Själv har jag inte bestämt mig för om jag gillar den eller ej för det är inte direkt den mest lättsmälta filmen som gjorts. Stämningen och just atmosfären är tjock och det nästan lite obehagligt för till sist vet man inte vad som är verklighet eller ej... Låter det lockande vilket det borde göra då detta är en fin liten rysare med bra spel av just Zohra Lampert som senare spelade rollen som George C. Scotts fru i den grymma Exorcisten III. Så tycker jag allt ni bör kolla upp den.

2 kommentarer:

Trash is king! sa...

Jag gillar den som fan. Kanske min favorit bland de amerikanska skräckfilmerna. Det finns en enorm exprimentlusta här. Tidiga 70-talet var ju annars en guldålder för amerikansk skräckfilm :)

Kolla in min recension:
http://trashisking.wordpress.com/2010/04/22/lets-scare-jessica-to-death-1971/

Weekend Video sa...

Halloj och välkommen hit :D

Kul att läsa får jag säga och du var mer tagen av filmen än jag blev fast jag får erkänna att mina tankar om den nu är de att ett framtida inköp inte ter sig omöjligt får jag säga :)