fredag 9 oktober 2009

Steele Justice - 1987



Det är bara att ta en titt på postern så vet ni att ni kommer att älska den. Storyn är simpel. Vietnamveteran tar sig an vietnamesiska maffian på hemmaplan för hämnas sin döda partner. Martin Kove iklädd kamuflagemålning, pannband, ammunition till förbannelse, stor jävla pickadolla och två svärd på ryggen rensar upp bland patrasket samt vrålar värre än Reb Brown i alla sina filmer tillsammans är en upplevelse i sig.

Action är tidstypisk och den är såklart underhållande på ett riktigt korkat härligt vis. Tack och lov så är det inte Cannon-action nu så vi somnar inte av leda utan det är massor av explosioner och en aldrig sinande ammunition i bössorna som gäller. Martin Kove är inte ensam här utan har fint sällskap av Ronny Cox, fina damen Sela Ward, hot mama! och Bernie Casey samt vartenda asiatiskt ansikte ni sett tidigare i filmer är med här. Endo, ni vet från Dödligt Vapen, har till och med två repliker innan han skjuts tre gånger på rad!

Men den bästa scenen är när Kove blir skjuten med en förgiftad pil och ska suga ut giften ur såret samt först öppna det samt sedan stänga det igen. Stor underhållning utlovas här, tro mig. Det blir inte roligare än så. Men slutresultatet är en skön härlig lagom korkad actionfilm med sköna scener i början från Vietnam och sådant gillas alltid här. Så stäng hjärnan och njut av Kove i stridsmundering och fina Sela Ward. Det är ni värda!

2 kommentarer:

khenrikm sa...

Yup - ytterligare ett omslag som heter duga. Man ser ju att det är en bra film genom att bara titta på det!

Weekend Video sa...

Sådana gör inte längre, den saken är säker!