söndag 17 januari 2010

Black Scorpion - 1995



Efter en hård helg med en hiskelig massa Army of Two: The 40th Day så kan det vara skönt att koppla av hjärnan med lite Roger Corman-producerad snabbmat för själen och i detta fallet så var det omslaget här ovan som avgjorde saken. För hur kan man se den bilden och inte vilja se filmen för att se om hon visar sig naken? Jag gjorde och fick det!

Handlingen här är en kopia av Batman/Catwoman om man vill se det så. Joan Severance spelar en snut som blir suspenderad och tar på sig ovannämnda outfit efter hennes pappa blivit oförklarligt mördad av chefsåklagaren. Väl iförd latexen så börjar hon jaga skurkar, hallickar och annat löst folk som mest ser ut som knarklangare från Guatemala med en taskig inställning till kostcirkeln. Vi får lite banal action varvad med lite sparkar och slag som precis varenda kotte i dag utövar på film men det passar in här i denna väldigt "speciella" film. För om den är något så är den speciell. Det är taffligt och väldigt lågbudget över den fast charmen i den och synen av Severance i hennes outfit väger upp allt.

Skurken här är en festlig typ som ska ta över världen med sina astmatiska kumpaner som ska tvinga alla andra att bli astmatiker med. Själv kan jag inte förstå hur man kan ta över världen genom att göra alla astmatiker men det var säkert någon fin plan bakom den idéen. Det ökar bara på underhållningsnivån så man får något att göra när inte Severance är i latexstämning. För det är något väldigt erotiskt över henne och det är fanimej skönt att få se en mogen kvinna visas på detta viset och ändå inte göra det allt för tacky. Iofs är hon lite för mager för min smak men hon har en jäkla rumpa så det sväljs ner det med.

Denna följdes av inte bara en uppföljare utan två ytterligare och en tv-serie men Severance var bara med i den första uppföljaren och rollen spelades senare av en annan i både serie som filmerna. Fast jag håller mig till Severance, hon är fin. Fans av Bruce Abbott får sitt lystmäte fullt här då han är med som polis och Severance partner. Han matchar hennes latex med kavaj, jeans skjorta, taskig slips och skäggstubb. Nu är inte Severance den bästa aktören men med Abbott så är hon inte ensam för han är inget vidare heller. Så ta detta för vad det är, underhållning med skön stämning och lagom härligt korkad intrig och action med lite inkastade lättklädda damer så vet ni ungefär vad ni får och det funkar fint en seg söndag.

2 kommentarer:

khenrikm sa...

Hmm, kan jag ha sett tv-serie-versionen av denna? På kanal 5? Med Lisa Rinna i huvudrollen?

Weekend Video sa...

Michelle Lintel hade huvudrollen i den så det är nog bara i din fantasi du sett den då. You dirty old man!