måndag 11 januari 2010

Killer Party - 1986



Detta är en trevlig liten slasher som haft en riktig holmgång innan den fick premiär 1986. Påbörjad redan 1978 och fullgjord till 90% när de kom på att budgeten var överskriden och filmen lades på hyllan till 1984 då den slutfördes och trots det hamnade på hyllan igen till 1986 när den släpptes med denna titel som hade ändrats från The April Fools på grund av att bolaget MGM trodde den skulle förknippas med April Fool´s Day som kom i samma veva. Och som grädde på moset så är denna grymt bolagsklippt med så gott som det nästan allt gore i filmen borta. Är det inte en underbar värld?

Storyn är det vanliga i slasher-genren och här är det inget undantag förutom slutet som är jäkligt coolt. Vi får följa tre polare som ska bli medlemmar i en student förening och nu måste utsättas för prövningar för att få bli fullvärdiga medlemmar. Men en av dem gör ett skämt som sätter allt på pottan men det blir samtidigt hennes inträde i föreningen och det faller på hennes lott att ordna samma sak igen under en stor fest som ska hållas i ett gammalt hemsökt hus. Givetvis är det något/någon i huset som också vill vara med på kalaset och ser till att ta för sig av besökarna.

Regissören William Fruet som även är den ansvarige bakom Death Weekend som avsnitt ur tv-serien Poltergeist The Legacy som Friday the 13th och filmen Trapped! med Henry Silva gör en kul film här som hade varit härlig att se intakt. Visst funkar den fint som den är men det är så tydliga klipp att man bara blir irriterad över alla godsaker man missar. Men nu är det en orättvis värld vi lever i och pärlor som denna försvinner i dess intakta form och det är verkligen att beklaga för det är en kul film som lägger i överväxeln de sista 10 minuterna och befäster sin status med just dem. Me like!

Inga kommentarer: