fredag 1 januari 2010

The Great Outdoors - 1988



Howard Deutch var för mig ett helt okänt namn tills jag kollade upp vad han mer gjort än denna goding med John Candy och Dan Aykroyd. Killen är ju skyldig till flera sköna komedier som The Replacements med Keanu Reeves, Caroline in the city, med Lea Thompson som var en härlig serie för övrigt där han regisserade tre avsnitt, Grumpier Old Men vilken är jäkligt skön fast den första filmen är bättre, The Odd Couple II och My Best Friends Girl. Så hur i helsikke har jag kunnat missat det! Jaja, skadan är ogjord nu så allt är lugnt på torpet igen.

I denna coola film så bär det ut på campingtripp med Candy och Aykroyd och deras respektive. Givetvis innebär det att det ska vattenskidåkas, det ska vara lite björnraffel samt tvättbjörnsraffel och för att inte förglömma lite fladdermusraffel med dödlig utgång. och för alla er med en morbid fascination för björnskinkor kommer verkligen att få ert lystmäte fyllt här för vi får se just det samt en flintskallig björn! och då syftar vi inte på Björn Hellberg.

Det är precis som det ska vara i en sådan här film. det ska vara mysigt, lugnt och komiskt och komik får vi när John Candy stiftar bekantskap med en gigantisk stek. Givetvis ska den förtäras men det verkligen komiska kommer när han tror han är klar med den. Man kan lugnt säga att inget går till spillo där inte. Gillar man komedier från 80-talet så är detta en fin pärla att sätta tänderna i och barntillåten är den med fast det är inget som stör här utan man sitter fint med ett korkat leende under hela resan och har det bra. Vilket är en bra start på det nya året, åtminstone för mig.

4 kommentarer:

Ninja Dixon sa...

John Candy var fan i mig ett geni. Synd att han inte fick uppleva en karriär som karaktärsskådis, något som han lär ha utvecklats som efter JFK.

Weekend Video sa...

Nu är du där med JFK igen! Jag måste verkligen köpa på mig den filmen igen :D

Aficionadon sa...

Härligt blogginlägg. The Great Outdoors är en riktig klassiker och John Candy är en personlig favorit. Fick hem filmen i brevlådan idag faktiskt, tillsammans med 3 andra John Candy filmer.

Weekend Video sa...

Tack! Roligt du gillade det och tack för du tittade in och läste lite :D

Har själv planer på att leta upp Who´s Harry Crumb med honom med faktiskt,