måndag 25 januari 2010

Mutants - 2009



Det är inte klokt vad tiden går när man väl fastnar vid ett tv-spel! I mitt fall är det Borderlands som styrt så här kommer lite nytt till er som troget väntat!

Nej, Mutants är inte den hårt emotsedda La horde utan detta är precis som den en zombie-film, dock ingen vidare film helt enkelt, vilket jag besviket insåg rätt snabbt. Inledningen är kalas hela dagen. Världen är omkullkastad av en epedemi där alla är smittade och tre personer sticker i en ambulans med en fjärde i bilen smittad av bett. Resultatet att bilen stannas, personen åker ut, skjuts och färden fortsätter i ett hiskeligt tempo till de kommer till en mack där de springer på världens första autistiska zombie. Personerna är ett par där hon är läkare/sjukvårdare och hennes pojkvän och en kvinnlig soldat. Soldaten vill döda zombien men sjukvårdaren vill ta den med sig. Resultat nummer 2, soldaten skjuter vid ett autistiskt anfall av zombien så pojkvännen träffas och får blod över sig, läkaren/sjukvårdaren skjuter soldaten som dör blodigt. Sedan tar paret bilen och gömmer sig på ett avlägset sjukhus där hon söker kontakt med en militäranläggning samtidigt som pojkvännens smitta börja sprida sig. Och snart får hon både ovälkommet besök som välkommet.

Inledningen är jättefin här med massor av hårt tempo och ännu hårdare beslut och en jäkla massa slafs men det går rätt i sank när soldaten dör och paret tar över för kvinnan för hon är så otroligt korkad! Man sitter bara och retar sig på hennes beslut och agerande. Själva smittoförloppet är kul och det skiljer sig från alla andra zombie-filmer där de smittade först tar tre dagar på sig för att bli zombies för att sedan i slutet på filmen bli det på fem röda, Fulci´s Zombie t.ex, men filmen lyfter aldrig efter den fina början och man stör sig bara. Är det zombieraffel så ska det röjas och härjas, inte vara moraliska dilemma blandat med aftonbön och kulturnyheterna på P1. Sån skit funkar inte i detta hushållet. Visst tar det sig i slutet men det är inget nytt då utan det är samma som setts otaliga gånger, samma med det "oväntade" slutet som ska chockera oss tittare...

Annars är vi inte bortskämda med franskt zombieraffel så den kan gå ner med det i åtanke men förvänta er inget nytt bara så vänta heller på La horde. Det gör jag.

2 kommentarer:

khenrikm sa...

Hmm? Jag hade hört goda ting om denna och inte ett ord om aftonbön i P1. Men det är klart att man ger fan i moralen när det är zombieraffel, det ska vara blod och hjärnor och galla och sånt, inte känslor och ångest :D

Weekend Video sa...

Som sagt så är början fin men sen går det raskt utför. Men se den, du tycker säkert annorlunda :D