torsdag 7 januari 2010

Night Of The Demons III - 1997



Nu var detta något som pappa gillar! Night Of The Demons-filmerna är en trilogi av jäkligt underhållande filmer med en antagonist som väl platsar fint i skräckfilmshistorien med Jason, Freddy, Leatherface, David Hasselhoff, Chucky och alla de andra lirarna för i tre filmer har hon sett till att bjuda på en fin show och härligt rafffel. Tyvärr retar det mig att det tagit så lång tid innan jag tillåtit mig att njuta av dem pga av en dålig upplevelse med den första filmen för många år sedan. Ah, den ungdomen. Men det har tagits igen med råge nu och i och med detta inlägg så får vi hoppas att Angela och hennes filmer får det erkännande och uppmärksamhet de förtjänar för det är de verkligen förtjänta av.

Handlingen denna gången är den att ett gäng ungdomar på drift rånar en mack, skjuter poliser och tillsammans med två liftare gömmer sig i Angelas gamla ställe och lämpligt nog så är det Halloween och då vet vi ju alla vem som drar loss till Morbid Angel och slaktar kåta tonåringar. Nej, jag syftar inte på Maud Olofsson, denna hemska människa. Angela såklart är det ju. Och än en gång så handlar det om att hon dödar och tar över och ett par mindre erotiskt lagda personer försöker ta sig därifrån. Simpelt, enkelt och kalas hela dagen.

Det som först kan avskräcka en är det att fotot är inte i klass med de andra filmerna och ser mer ut som en taskig porris inspelad i en sommarstuga någonstans i Dalarna med det lokala anhanget runt korvkiosken och man väntar bara på att få se en fluffer i bild. Agerandet är väl inte i toppklass hos vissa av de medverkande heller men det står man ut med för hellre lite sämre agerande, låg produktion och ett bra resultat än en stor produktion och ett uselt resultat, läs Sorority Row. För det är känslan här tillsammans med effekterna, även om de kan vara rätt unkna på något ställe, och framför allt Amelia Kincaid som upprepar sin paradroll för tredje gången som sätter betyget på denna. Fin är hon med och det märks hon trivs i rollen med även i denna tredje filmvilken för övrigt blev hennes sista. Nu skriver hon bara böcker.

Att sedan vi får en del t&a i början gör sitt med för att öka ens lust för filmen samt det faktum att Stephanie Bauder som Hollie är en fin liten sak, inget silikon där inte. Och ett stort plus tillfaller för cheerleaderdräkten som kläs av direkt på henne. Stämningen är skitfin och de sista 20 minuterna är riktigt sköna och det gör att man har överseende med det faktum att det för det första inte är samma hus och att de har tagit scener från den första filmen. Angelas namn yttras aldrig heller för de som kräver det men vi vet ju såklart vem det är som härjar vilt och fritt i huset.

Överlag en jäkligt härlig film med skön stämning, bra huvudperson (Angela), sköna kills och en bra tredje del i serien. Så gillar man de andra så kommer man gilla denna med även om de andra två är snäppet vassare men den är inte dålig på något vis alls och låt er inte bli avskräckta av det taskiga fotot. Filmen är mycket bättre än den ser ut att vara. Mycket nöje och varma rekommendationer på denna!

3 kommentarer:

khenrikm sa...

Har bara sett ettan som jag tycker har en skön undergångsstämning.

Men.. en fluffer är väl aldrig med i bild? Inte ens i Dalarna?

Weekend Video sa...

Hur förklarar du Tara Reid?

khenrikm sa...

XD !!! Jag backar undan!