fredag 29 januari 2010

Fighting Back - 1982



Ytterligare en vigilante-film från 80-talet och denna gången är det Tom Skerritt av alla som rensar upp i stan. Skerritt som jag alltid tyckt är en tråkig skådis som alltid nyttjar samma tonläge och ansiktsuttryck överraskar här med ett oväntat hårt spel och väldigt våldsamt beteende. Han kanske till och med delar åsikt med sin karaktär här privat, vem vet?

Skerritt bor i Philadelphia och driver en liten delikatessbutik och allt går bra men grannskapet försvinner i rask fart och buset tar över. Själv drabbas han av att frugan mister ett barn pga av en våldsam hallick och morsan hans förlorar ett finger i ett våldsamt rån så han startar upp ett vigilantegäng med grannskapet och snart börjar de rensa upp men de får verkligen hårt motstånd och det ses verkligen inte med blida ögon av varken polisen som politikerna. Men knarklangare, horor, hallickar och allt annat löst folk märker snart nog vem som är herren på täppan i denna oväntat hårda film. Och ni som vill se Skerritt bryta armen på en langare med ett bollträ ett flertal gånger så är detta filmen för er!

Regisserad av mannen bakom Alligator, Navy Seals, Cujo mfl, Lewis Teague pratar vi såklart om, och han vet precis hur han vill ha det och framför allt ska han ha en stor eloge för den brasklappen han satte i röven på Skerritt. För så intressant han är här att se det har han aldrig varit. Nu är det ingen en Death Wish-klon utan det är mer hjärna i denna men bara för den sakens skull så saknar den inte muskler. Det är brutalt,våldsamt och överraskande hårda karlatag här som förekommer bland annat hallickar som brakar igenom folkmassor med sina pimp mobiler, pizzabagare som attackerar med antika yxor, galet folk i allmänhet (för att göra det lätt för mig) bjuds det på med och med tanke på var den utspelar sig så kan ni själva tänka er resten. Och räcker inte det så gör säkert postern resten.

4 kommentarer:

Jay sa...

Vart kan man få tag på den?

Weekend Video sa...

Cinemageddon finner du den på om du är där.

khenrikm sa...

Skerritt är sannerligen menlös, i normala fall. Intressant om han faktiskt gör något annorlunda i denna som du säger.

För övrigt är det väl självklart att man blir en vigilante om mamma blir av med ett finger? ;D

Weekend Video sa...

Det är det minsta jag tycker man får bli i ett sådant läge hahaha