torsdag 14 januari 2010

Smokin´ Aces II: Assassins Ball - 2010



Smokin´ Aces är en film som jag åtminstone gillar skarpt, även om den kan bli lite dryg emellanåt, och förväntningarna på uppföljaren som till råga på allt regisseras av mannen bakom From Dusk Till Dawn 3 och Sniper 3 steg. Men nu blev det inte lika bra som jag hade hoppats på här. Storyn är ungefär som den första bara simplare och billigare. Tom Berenger spelar en FBI-man som plötsligt får ett pris på skallen och nu måste FBI skydda honom från alla sorters yrkesmördare som sätter högsta fart efter honom.

Där får vi bland annat Vinnie Jones i ännu en roll som blodtörstig typ, Tommy Flanagan upprepar sin roll från originalet och såklart kommer familjen Tremors tillbaka. Vilka är filmens höjdpunkt även om jag inte är någon fanatisk anhängare av Michael Parks. Men det är en Tremor som fäller den skönaste repliken i filmen med hänriktning mot just Tom Berenger och det är när en av Tremors-bröderna precis skjutit bort skallen på en FBI agent och stoltserar med sitt gevär och säger "I´m like the sniper in Platoon. One shot, one kill!"

Fast det var också det bästa i filmen som annars är en massa drygt snack och invecklad story som de tror ska få oss att tappa strumporna, eller hur. Man fattar den relativt snabbt och sen är det bara att invänta slutet och se vilka som klarar sig denna gången för fler filmer lär det bli, sanna mina ord. Våldsamt, blodigt och en massa skjutande är vad som serveras men det är inget nytt så ja, ni klarar er bra utan den så se hellre om From Dusk Till Dawn 3 eller Sniper 3. De är avsevärt bättre och betydligt roligare.

2 kommentarer:

Jay sa...

Tyckte att ettan var otroligt seg så jag ger fan i denna

Weekend Video sa...

Låter som det är ett klokt val det ;D