onsdag 13 januari 2010

Body Bags - 1993



Premiär för min del blev det med denna tv-film av John Carpenter och Tobe Hooper i form av en episodare. Hooper regisserade ett avsnitt, The Eye medan Carpenter gör de andra två, The Gas Station och Hair. Vad som är riktigt kul här är alla kändisar de fått med i filmen som är Carpenters egen lilla version av Romeros Creepshow och som jag finner mer underhållande och jämnare även om Hoopers bidrag är rätt segt.

The Gas Station:
Ung flicka tar sitt första nattskift på bensinmacken samtidigt som en seriemördare smyger runt och härjar vilt bland damerna i området. Robert Carradine har kul här som det andra biträdet och Wes Craven agerar bättre som sliskig gubbe än han regisserat en stor del av sina filmer och de som är vakna hinner säkert se Sam Raimi med.

Hair:
Stilig tunnhårig karl kan inte komma över förlusten av sin forna man och gör precis allt han kan för att få tillbaka sin lyster och popularitet bland damerna genom att få tillbaka håret. Stacy Keach lyser verkligen i denna episod och scenen när han provar tupén med resultatet att han liknar Hitler är obetalbar. Detta är filmens bästa avsnitt och det är bara synd det tappar lite i slutet. Vi ser även David Warner och Deborah Harry som en otroligt härligt sleazig sköterska. Greg Nicotero rastar hunden och slänger med sitt hår och Sheena Easton, vem nu hon är, är med på ett hörn hon med.

The Eye:
Baseballspelare förlorar sitt öga precis när karriärens högpunkt står för dörren går med på en transplantation och resultatet blir väl inte helt lyckat...
Mark Hamill gör bra i från sig men det är hiskeligt vad kort han egentligen är! Twiggy, den gamla modellen spelar hans fru och påminner lite om Susan George på något vis tycker jag. Roger Corman och Charles Napier är även de med i filmen i snabba roller. Tyvär är Hoopers bidrag är det svagaste då trots en tid på 30 minuter lyckas bli segt ställt mot de andra två avsnitten. Men det passar in med de andra avsnitten med sitt ämne.

Carpenter själv spelar kvällens värld och är verkligen rätt kul där han skrotar loss bland kadaver och annat skoj men sina banemän får han i form av Tom Arnold och Tobe Hooper. Så gillar ni Carpenters övriga filmmer och vill se honom själv spexa loss eller bara helt enkelt är fans av Creepshow-serien så kommer ni att gilla denna. Själv fann jag denna överraskande underhållande och skön. En cool liten film!

7 kommentarer:

Ninja Dixon sa...

Det är jävligt trist att den inte lyckats leta sig ut på dvd - vad jag vet - ännu. Det är en bra episodfilm och jag skulle gärna vilja se den med riktigt bra bild.

Fast när jag tänker efter så skulle jag nog vilja se en hel serie som denna där Carpenter spelar samma roll :)

Weekend Video sa...

Den finns på region 1 släpp från Artisan men det är såklart klippt och säkerlige OOP med. Enda oklippta dvd´n är reg 4:an fast det är mest en scen som är kortad. Tydligen ska det finnas en värre tv-version som ska vara mer grafisk än den på dvd.

Finns annars här på amazon.com med friska priser ;D

http://www.amazon.com/Body-Bags-Kim-Alexis/dp/6305899363

Ninja Dixon sa...

Nä, då väntar jag... vill ha den längsta versionen :)

Mikael sa...

Kul att du gillade den. Jag har nog också "Hair" som favorit, skrattar gott åt den varje gång. :)

Weekend Video sa...

Stacy Keach är briljant där fanimej :D

mamoulian sa...

Får se på den här igen, verkar det som... Det här är ju en "gammal" man såg när man var en tvärhand hög med polaren, men inte visst så mycket om hur man skulle funtas...;-)

Weekend Video sa...

Bara att kasta dig ut i fördärvet då igen ;D