måndag 25 januari 2010

Run! Bitch Run! - 2009



Här får alla som tyckte att Tarantino och hans lakej Rodriguez misslyckades med sina Grindhouse-filmer sitt lystmåte fullt. En äkta grindhouse-film helt nygjord och filmad digitalt, med resultatet att vi förlorar all grynighet som annars var de filmerna kännetecken. Storyn är den att två oskyldiga katolska skolflickor i full uniform ger sig ut för att sälja biblar och hamnar i fel hus. Istället för inkassera pengar till skolkassan får de sexuellt tvång, perversioner, spela rysk roulette med en militant flata, suga äckliga tår, våldtäkter och uppförande av knivar i underlivet och annat skoj att svälja i stället.

Det är fula människor som gör fula saker och konstant spelas en underhållande musik som påminner om den i gamla porrfilmer vilket ökar grindhouse-känslan här. Vad som mer ökar känslan är den att alla bröst i filmen är äkta och vi får inga modeller som kastar kläderna utan det är folk som ser ut som vanligt folk gör. Vi får se röven på en fet gubbe med hår på ryggen och hela hans springa i närbild. vi får rosa trosor med mensfläckar i bottnen varav en av flickorna sedan får stifta bekantskap med stället de suttit runt. Som sagt, fula människor som gör fula saker. Agerandet är taffligt så det ökar på känslan av att det är "äkta". Filmen i sig annars har en skön 7otals känsla över sig med typisk klädsel och liknande och hade det inte varit för det digitala fotot så hade det varit en sann grindhousare får jag säga.

Och efter all denna förnedring som tjejerna utsätts för så ryms det och vad som sedan följer är hämnden givetvis och det var bara därför jag såg klart. För jag tröttnade på de tre idioterna som spelade antagonisterna och för det är aldrig snyggt med bar överkropp med en brun skinnväst och cowboyhatt. Undantag finns men det är inte med här, den saken är säker! Det som gav mig mest utdelning här var när ledaren för nötterna fick en machete uppkörd i rektum och sedan som Cannibal Corpse så fint uttrycker det, blev Fucked with a knife! Allt här sker i bild så ni missar inget, inte ens nekrofilin missas så för alla oss som gillar perversioner, taskiga saker och taskiga omdöme får vårt här. Effekterna är för övrigt väldigt bra så var inte oroliga för det men vänta er ingen bra film för det får ni inte utan det är bara pang på rödbetan som gäller och det är ju därför man utsätter sig för just denna sortens film med. Ingen ny Last House On The Left, den saken är säker men ett fint tidsfördriv om man är på humör för denna sortens film.

4 kommentarer:

khenrikm sa...

"...två oskyldiga katolska skolflickor i full uniform..."
Såna finns ju inte - dom är alltid skyldiga och syndiga! ;D

När det gäller rape/revenge tycker jag ofta att det fokuseras lite väl mycket på rape och inte så mycket på revenge. Ok denna kanske inte tillhör exakt den genren men ändå. Kommer ses i alla fall!

Weekend Video sa...

Just här fokuseras det just på rape, revenge kommer inte förrän i slutet så nu vet du vad som väntar ;D

khenrikm sa...

Jag smällde på denna en torsdag morgon och den satt fint tyckte jag. Jag brukar inte gilla det skarpa fotot som digitalteknik medför men här hade de lyckats få det att se riktigt 70tal ut!

Och äkta bröst! Bara en sån sak.
:D

Weekend Video sa...

Äkta bröst och hederliga kvinnokroppar. Inga tyska småpojkar här inte!

Du gillade den nog mer än mig misstänker jag fast det är som det ska vara bara :D Här blir fan ingen profet hahaha