tisdag 12 januari 2010

The Instructor - 1983



Filmen börjar med att vi får följa the Instructor och hans trogna vän/elev på en joggingrunda. De är fullständigt ovetandes, luras vi att tro, att de är förföljda av en ninja. Ninjan visar sig strax efter vara en överårig gubbe smyger på småbarn med en gummikniv och när de väl är ensamma så hoppar han fram för att överfalla dem när de leker men snubblar i häcken! Väl på benen igen så får han röven full av de små knattarna som visar sig vara ena jäklar på karate så de spöar skiten ur honom med resultatet att han tar av sig masken och säger han ska gå hem igen!

Vad som sedan följer är att vi får stifta bekantskap med det fulaste fruntimmer jag någonsin har sett i mitt liv. Hon är med här och är uppbackad av ett gäng kasserade porrskådisar i 45 års åldern som ser ut att vara en vild blandning av The Village People och folk från PRO där de av någon konstig anledning slåss om att få göka med henne. Efter fighten så ägnar hon sig åt grovhångel med den fulaste av dem alla och precis som alla andra i filmen har han polismustasch precis som the Instructor. Som själv är max 1.50 i strumplästen och jag tror han blir slagen i längd av Ronnie James Dio.

Ninjan i häcken dyker upp igen till i närbild och där får vi se honom dra upp luvan och peta sig i näsan i full bild och för att öka på det perversa ännu mer så kommer det en scen där the Instructor och hans polare är ute och springer och kommer till den platsen där de slogs i början bara för att polaren ska skrika: Don´t let that woman be raped! OCH SÅ FÅR VI SE SAMMA JÄVLA NINJA LIGGA OCH GÖKA MED MED VÄRLDENS FULASTE KVINNA PÅ MARKEN IVRIGT PÅHEJAD AV HENNES POLARE! Och nu har det endast gått 13 minuter av filmen!!!!!

Actionscenerna verkar vara gjorda med personer med bromsolja i ådrorna för det är helvete vad de är långsamma och man ser slagen komma två timmar innan de landar. Vi får en lirare med nunchakas som dyker uppifrån ingenstans, karlar med aavklippta linne som slutar under bröstkorgen på dem och en taskig soullåt som ska handla om the Instructors förträfflighet när han slåss. och jag tror han är bög för varannan karl han sänker klämmer han på paketet först! Han till och med duckar från kulor långt före The Matrix som säkert snott det härifrån och när sen någon i gänget får tag i kaststjärnor som dåren med nunchakorna hade på sig då brakar allt löst!! The Instructor får tag i någons gymnastikskor med kardborrband och sätter de på händerna och stoppar stjärnorna på det viset!! Helt jävla otroligt!!!

Sedan sätter han en av skorna med stjärnor i skrevet på en av lirarna och det sluter inte med det. Han hittar fler att klämma till korven på och i en sista vansinnig scen får vi den berömda bilden från omslaget där han hoppar upp och sparkar en mc-kille från motorcyklen och tro mig, ni har inte sett något förrän ni sett den scenen. Den har inget med omslaget att göra, tro mig och när väl allt är över så kommer fanimej ninjan igen! Och beklagar sig över att om hans mamma får höra han varit med det gänget så skäller hon på honom!!! Nu har det gått 22 minuter av filmen.

The Instructor:


Filmen fortsätter sedan med rivalitet mellan the Instructors karateskola och konkurrentens dito med resultatet att en av the Instructors män dör, luras vi att tro igen, efter en tävling. Vad som sedan följer är en urtråkig biljakt som övergår i en motorcykeljakt, forsränning, slagsmål i samma fors, viftande med motorsåg och fall från dödlig klippa och sedan sluta med the Instructors infångande av lagens långa arm med häktning som följd där kollegans sanna öde avslöjas med den rätta gärningsmannen. Så för att göra pinan kort för er så kan jag avslöja att det var inte konkurrenten som dödade the Instructors vän. Det var ninjan i en bastu med ett pris från tävlingen som han ville sno för att imponera på brudarna med. Endast de första 22 minuterna är sevärda här och det är endast för deras tafflighet och ofrivilliga komik, resten är en fruktansvärd soppa som är mest pinsam att bevittna. Fast lockar denna trots allt så stäng efter de 22 första minuterna för de är det enda som är sevärt här och spara ert stilla sinne till nästa recension som kommer upp här i stället.

Inga kommentarer: