fredag 5 juni 2009

Fear In The Night - 1972



Peggy är en lätt neurotisk tjej med inte alla hamstrarna i buren. Hon har mött en trevlig pojke och efter ett kort uppvaktande så gifter de sig. Robert som han heter jobbar på en skola gör pojkar och hon ska flytta ut till honom för att bo och jobba där. Men sista natten innan flytten blir hon plötsligt överfallen av en person med en protesarm som faller av. När hon vaknar upp så tror ingen på henne med tanke på hennes förflutna så det blir inget av det. Väl på plats så försöker hon komma tillrätta men snart är den enarmade personen i farten igen och samma sak händer igen. Även denna gången tror ingen på henne. Men när hon sedan möter sin mans chef och dennes fru så märker hon att hennes mans chef är enarmad!

Judy Geeson är bra i sin roll som Peggy, Joan Collins är sin vanliga bitch till perfektion och ser bra ut och hon spelar fru Carmichael, Ralph Bates från Horror of Frankenstein och Taste The Blood of Dracula spelar Robert och den underbare Peter Cushing spelar skolans rektor och Roberts chef, Michael Carmichael.

Nu är detta inget vanligt Hammer-raffel utan en psykologisk thriller eller möjligtvis en giallo om man vill kalla den för det. Jag vill inte göra det för giallos för mig är det tråkigaste som finns och är sedan George Hilton med så vet man direkt att det är han som är mördaren ändå. Men detta är en finfin thriller som man bör vara vaken för att hänga med i. Alla gör sitt bra men Cushing stjäler givetvis showen i de få scener han har. Hans närvaro slukar upp allt och man bara väntar på nästa scen han ska dyka upp i. Jag köpte denna själv mest för hans skull men detta visade sig vara en mycket kompetent rysare/thriller som klarar sig fint på egna ben men man kan inte låta bli att nämna honom för han är ju så bra! Fan, vad jag beundrar den mannen.

Rekommenderas!

2 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Småtrist film.

Weekend Video sa...

Jag gillade den men alla tycker vi olika.